Joulumaustettu snapsi

Mikä tuoksuu eniten joululta? Neilikka-appelsiini, jonka voi ripustaa koristeeksi. Sen maku on vangittu tähän joulusnapsiin. Myös muutama muu maku saa tilaa: hieman kanelia, hunajaa makeudeksi ja sitruunaa raikkaudeksi.

1 satsiin esanssia

  • 20 cl maustamatonta vodkaa
  • 10 cm appelsiininkuorta
  • 2-3 mausteneilikkaa
  • 1 pieni kanelitanko
  • 1 ½ tl hunajaa
  • 1 cm sitruunankuorta

Valmistusohje

1. Mittaa vodka pulloon tai purkkiin. Pese appelsiini ja sitruuna tarkoin haaleassa vedessä. Kuori niistä ohuita n. 1 cm leveitä suikaleita perunankuorimaveitsellä, ilman että mukaan tulee kuoren valkoista osaa.

2. Lämmitä hunajaa hieman, jotta se sulaa vodkaan helpommin. Lisää hunaja vodkan sekaan ja sekoita. Lisää appelsiinin- ja sitruunankuori, neilikat ja kanelitanko.

3. Anna maustua vähintään 2 viikkoa. Siivilöi kahvinsuodattimen läpi. Nyt sinulla on esanssia, jota voit laimentaa maustamattomalla vodkalla sopivanmakuiseksi. Snapsista tulee vielä parempaa säilytyksen myötä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.