Mainos
Mainos

Mikä tuoksuu eniten joululta? Neilikka-appelsiini, jonka voi ripustaa koristeeksi. Sen maku on vangittu tähän joulusnapsiin. Myös muutama muu maku saa tilaa: hieman kanelia, hunajaa makeudeksi ja sitruunaa raikkaudeksi.

1 satsiin esanssia

  • 20 cl maustamatonta vodkaa
  • 10 cm appelsiininkuorta
  • 2-3 mausteneilikkaa
  • 1 pieni kanelitanko
  • 1 ½ tl hunajaa
  • 1 cm sitruunankuorta

Valmistusohje

1. Mittaa vodka pulloon tai purkkiin. Pese appelsiini ja sitruuna tarkoin haaleassa vedessä. Kuori niistä ohuita n. 1 cm leveitä suikaleita perunankuorimaveitsellä, ilman että mukaan tulee kuoren valkoista osaa.

2. Lämmitä hunajaa hieman, jotta se sulaa vodkaan helpommin. Lisää hunaja vodkan sekaan ja sekoita. Lisää appelsiinin- ja sitruunankuori, neilikat ja kanelitanko.

3. Anna maustua vähintään 2 viikkoa. Siivilöi kahvinsuodattimen läpi. Nyt sinulla on esanssia, jota voit laimentaa maustamattomalla vodkalla sopivanmakuiseksi. Snapsista tulee vielä parempaa säilytyksen myötä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.