Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joulumaksapasteija

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä reseptissä käytämme sianmaksaa. Totta kai jouluna pitää käyttää sikaa. Maksan hieman katkera maku miedontuu, jos sen antaa liota maidossa yön yli.

1 pasteijaan

  • 600 g sianmaksaa
  • 1 keltasipuli
  • 1+1 rkl voita
  • 3 anjovista
  • 100 g silavaa
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 50 g perunajauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl jauhettua valkopippuria
  • 8 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Anna maksan levätä maidossa yön yli. Kuivaa se hyvin ja paloittele isoiksi paloiksi.

2. Paista sipulia 1 rkl voita keskilämmöllä ilman että se saa väriä. Paista anjoviksia mukana hetki.

3. Jauha silava, maksa ja sipuli-anjovispaistos hienoksi lihamyllyssä tai monitoimikoneessa.

4. Sekoita jauhot, perunajauhot, munat, sokeri, suola ja pippuri sekä kerma. Lisää seosta maksamassaan vähän kerrallaan.

5. Voitele pasteijavuoka ruokalusikallisella voita, kaada taikina vuokaan ja paista vesihauteessa 200-asteisessa uunissa n. 1 ½ tuntia. Kokeile tikulla, että pasteija on kypsä.

Lisää aiheesta:

JoulupasteijaJoulun maksapasteijaJoulun itsetehty maksapasteijaJouluinen maksapasteijaMaksalaatikkoTanskalainen maksapasteija
MaksapasteijaJouluLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija
  • 19.01.202311:16
    Lisäkeruoat

    Hilja-mummin maksapiiras

  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Joulupasteija

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Herkkupalat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Joulun maksapasteija