Joulumaksapasteija

Tässä reseptissä käytämme sianmaksaa. Totta kai jouluna pitää käyttää sikaa. Maksan hieman katkera maku miedontuu, jos sen antaa liota maidossa yön yli.

1 pasteijaan

  • 600 g sianmaksaa
  • 1 keltasipuli
  • 1+1 rkl voita
  • 3 anjovista
  • 100 g silavaa
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 50 g perunajauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl jauhettua valkopippuria
  • 8 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Anna maksan levätä maidossa yön yli. Kuivaa se hyvin ja paloittele isoiksi paloiksi.

2. Paista sipulia 1 rkl voita keskilämmöllä ilman että se saa väriä. Paista anjoviksia mukana hetki.

3. Jauha silava, maksa ja sipuli-anjovispaistos hienoksi lihamyllyssä tai monitoimikoneessa.

4. Sekoita jauhot, perunajauhot, munat, sokeri, suola ja pippuri sekä kerma. Lisää seosta maksamassaan vähän kerrallaan.

5. Voitele pasteijavuoka ruokalusikallisella voita, kaada taikina vuokaan ja paista vesihauteessa 200-asteisessa uunissa n. 1 ½ tuntia. Kokeile tikulla, että pasteija on kypsä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!