Joulumaksapasteija
Tässä reseptissä käytämme sianmaksaa. Totta kai jouluna pitää käyttää sikaa. Maksan hieman katkera maku miedontuu, jos sen antaa liota maidossa yön yli.
1 pasteijaan
- 600 g sianmaksaa
- 1 keltasipuli
- 1+1 rkl voita
- 3 anjovista
- 100 g silavaa
- 100 g vehnäjauhoja
- 50 g perunajauhoja
- 4 kananmunaa
- 2 rkl kidesokeria
- 2 rkl suolaa
- 1 tl jauhettua valkopippuria
- 8 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Anna maksan levätä maidossa yön yli. Kuivaa se hyvin ja paloittele isoiksi paloiksi.
2. Paista sipulia 1 rkl voita keskilämmöllä ilman että se saa väriä. Paista anjoviksia mukana hetki.
3. Jauha silava, maksa ja sipuli-anjovispaistos hienoksi lihamyllyssä tai monitoimikoneessa.
4. Sekoita jauhot, perunajauhot, munat, sokeri, suola ja pippuri sekä kerma. Lisää seosta maksamassaan vähän kerrallaan.
5. Voitele pasteijavuoka ruokalusikallisella voita, kaada taikina vuokaan ja paista vesihauteessa 200-asteisessa uunissa n. 1 ½ tuntia. Kokeile tikulla, että pasteija on kypsä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje