Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joulumakkara

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Itse valmistettu joulumakkara maistuu hyvältä joulun laatikkoruokien kanssa. Käytä suolaa säästeliäästi, sillä lihaliemi on melkoisen suolaista.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

8-10 annosta

  • 300 g naudanlihaa
  • 300 g vähärasvaista sianlihaa
  • 300 g silavaa
  • 220 g keitettyjä perunoita (noin 3 dl)
  • 1½ dl lihalientä
  • 1½ dl keitettyä maitoa
  • 1 rkl suolaa
  • 1/4 tl vastajauhettua valkopippuria
  • 1 tl rouhittua maustepippuria
  • 14 tl inkivääriä
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1½ m siansuolta

Valmistusohje

1. Kiehauta maito ja jäähdytä jääkaapissa. Jauha lihat ja silavat lihamyllyn hienoimmalla terällä tai hienonna nopeasti yleiskoneessa tai tehosekoittimessa. Hienonna myös perunat. Sekoita jauhetut lihat ja perunat, mausteet, jäähtynyt maito ja kylmä lihaliemi. Keitä tai paista pieni nokare seosta ja tarkista maku.

2. Pursota puhdistettuun suoleen sopiva määrä täytettä ja sido kiinni sopivan pituisiksi makkaroiksi. Pistele makkarat neulalla, jotta niihin ei jää ilmaa.

3. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää makkarat veteen ja hauduta 20-25 minuuttia. HUOM! Älä keitä makkaroita.

Lisää aiheesta:

HanhenmaksamakkaraItsetehty lenkkimakkara juuresten keraUlkofilee punaviinikastikkeessaJoulumausteinen makkaraVanhanajan joulumakkaraHernekeitto savukyljellä
Keitetty makkaraLisäkeruoatKananmunatonJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty makkara
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hanhenmaksamakkara

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Itsetehty lenkkimakkara juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Joulumakkara

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Joulumausteinen makkara

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitetyt makkarat