Joulumakkara

Itse valmistettu joulumakkara maistuu hyvältä joulun laatikkoruokien kanssa. Käytä suolaa säästeliäästi, sillä lihaliemi on melkoisen suolaista.

8-10 annosta

  • 300 g naudanlihaa
  • 300 g vähärasvaista sianlihaa
  • 300 g silavaa
  • 220 g keitettyjä perunoita (noin 3 dl)
  • 1½ dl lihalientä
  • 1½ dl keitettyä maitoa
  • 1 rkl suolaa
  • 1/4 tl vastajauhettua valkopippuria
  • 1 tl rouhittua maustepippuria
  • 14 tl inkivääriä
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1½ m siansuolta

Valmistusohje

1. Kiehauta maito ja jäähdytä jääkaapissa. Jauha lihat ja silavat lihamyllyn hienoimmalla terällä tai hienonna nopeasti yleiskoneessa tai tehosekoittimessa. Hienonna myös perunat. Sekoita jauhetut lihat ja perunat, mausteet, jäähtynyt maito ja kylmä lihaliemi. Keitä tai paista pieni nokare seosta ja tarkista maku.

2. Pursota puhdistettuun suoleen sopiva määrä täytettä ja sido kiinni sopivan pituisiksi makkaroiksi. Pistele makkarat neulalla, jotta niihin ei jää ilmaa.

3. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää makkarat veteen ja hauduta 20-25 minuuttia. HUOM! Älä keitä makkaroita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.