Joululimppu
Tämä herkullisen mehevä joululimppu sopii yhtä hyvin niin kinkun, makkaran kuin pasteijankin lisukkeeksi tai vaikka perinteiseksi juustoleiväksi. Kokeile dippaamista kinkun paistoliemeen. Joululimppuohjeesta tulee kaksi limppua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
2 joululimppua
- 100 g voita
- 2 dl siirappia
- 2 pulloa portteria
- 100 g hiivaa (2 palaa)
- 1 litra ruisjauhoja
- 1½ l vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 pussi leipämaustetta
- 1 muna
Valmistusohje
1. Sulata voi ja lisää portteri, siirappi ja leipämauste. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon. Kaada kulhoon osa nesteestä ja sekoita niin, että hiiva liukenee. Kaada kulhoon loput nesteestä. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja mausta suolalla. Alusta taikinaa tehosekoittimella kaksi minuuttia tai kävin viisi minuuttia. Jätä kohoamaan 40 minuutiksi.
2. Nosta taikina kulhosta ja alusta sitä vielä hetki jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahtia ja muotoile taikinan puolikkaista kaksi limppua. Anna limppujen kohota uunipellillä puolen tunnin ajan. Kuumenna sillä välin uuni 225 asteeseen.
3. Riko munan rakenne. Voitele limput ja pane ne uuniin. Laske lämpötila 200 asteeseen ja paista limppuja 35-40 minuuttia. Jätä paistetut joululimput ritilälle jäähtymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti