Joululimppu

Tämä herkullisen mehevä joululimppu sopii yhtä hyvin niin kinkun, makkaran kuin pasteijankin lisukkeeksi tai vaikka perinteiseksi juustoleiväksi. Kokeile dippaamista kinkun paistoliemeen. Joululimppuohjeesta tulee kaksi limppua.

2 joululimppua

  • 100 g voita
  • 2 dl siirappia
  • 2 pulloa portteria
  • 100 g hiivaa (2 palaa)
  • 1 litra ruisjauhoja
  • 1½ l vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 pussi leipämaustetta
  • 1 muna

Valmistusohje

1. Sulata voi ja lisää portteri, siirappi ja leipämauste. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon. Kaada kulhoon osa nesteestä ja sekoita niin, että hiiva liukenee. Kaada kulhoon loput nesteestä. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja mausta suolalla. Alusta taikinaa tehosekoittimella kaksi minuuttia tai kävin viisi minuuttia. Jätä kohoamaan 40 minuutiksi.

2. Nosta taikina kulhosta ja alusta sitä vielä hetki jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahtia ja muotoile taikinan puolikkaista kaksi limppua. Anna limppujen kohota uunipellillä puolen tunnin ajan. Kuumenna sillä välin uuni 225 asteeseen.

3. Riko munan rakenne. Voitele limput ja pane ne uuniin. Laske lämpötila 200 asteeseen ja paista limppuja 35-40 minuuttia. Jätä paistetut joululimput ritilälle jäähtymään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja