Mainos

Joululeipä leipäkoneella tai käsin

Onko leipäkoneesi joutunut kaapin kätköihin tai vintille? Nyt on aika kaivaa näppärä kone esille ja leipoa ihanan mausteinen joululeipä! Tällä ohjeella voit leipoa leivän myös käsin.

Ainekset

  • 2 pitkänomaista pyöreää limppua

Ainekset

  • 2½ dl vettä, omenamehua tai piimää
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl siirappia
  • 2½ dl omena- tai porkkanaraastetta
  • 3 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
  • 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
  • 2 tl fenkolia
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 1 tl suolaa
  • 2½ tl kuivahiivaa (tai ½ pkt tuorehiivaa)

Valmistusohje

LEIPÄKONEELLA

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi.

Valitse normaali perusleivän ohjelma ja käynnistä tai ajasta leipäkone.

KÄSIN

Käsin leivottaessa valmista taikina normaalisti liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen tai kuivahiiva vielä vähän lämpimämpään nesteeseen. Lisää muut aineet ja alusta huolellisesti taikinaksi.

Anna kohota lämpimässä paikassa.

Leivo annoksesta 2 pitkänomaista tai pyöreää limppua. Kohota hyvin. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Voitele paiston aikana siirappivedellä.

VINKKI: Voit halutessasi vaihtaa porkkana- tai omenaraasteen peruna- tai bataattisoseeksi tai lisätä ohjeeseen vähän mantelilastuja ja/tai rusinoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.