Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joululeipä leipäkoneella tai käsin

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 pitkänomaista pyöreää limppua

Ainekset

  • 2½ dl vettä, omenamehua tai piimää
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl siirappia
  • 2½ dl omena- tai porkkanaraastetta
  • 3 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
  • 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
  • 2 tl fenkolia
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 1 tl suolaa
  • 2½ tl kuivahiivaa (tai ½ pkt tuorehiivaa)

Valmistusohje

LEIPÄKONEELLA

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi.

Valitse normaali perusleivän ohjelma ja käynnistä tai ajasta leipäkone.

KÄSIN

Käsin leivottaessa valmista taikina normaalisti liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen tai kuivahiiva vielä vähän lämpimämpään nesteeseen. Lisää muut aineet ja alusta huolellisesti taikinaksi.

Anna kohota lämpimässä paikassa.

Onko leipäkoneesi joutunut kaapin kätköihin tai vintille? Nyt on aika kaivaa näppärä kone esille ja leipoa ihanan mausteinen joululeipä! Tällä ohjeella voit leipoa leivän myös käsin.

Leivo annoksesta 2 pitkänomaista tai pyöreää limppua. Kohota hyvin. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Voitele paiston aikana siirappivedellä.

VINKKI: Voit halutessasi vaihtaa porkkana- tai omenaraasteen peruna- tai bataattisoseeksi tai lisätä ohjeeseen vähän mantelilastuja ja/tai rusinoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat Porkkana-ruisrieskat juuritaikinastaViljaviikon lettileipäRusinalimppuSaaristolaisleipä tai -sämpylätAamulla leivottavat sämpylät
LeipäKananmunatonJouluKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä