Joulukinkun kuorrutus – mausteinen glaseerauskastike
Tee joulukinkulle vaihteeksi mausteinen glaseeraus perinteisen kuorrutuksen sijaan. Tämä glaseerauskastike valmistuu helposti ja maistuu joululta!
Ainekset
- ½ dl hunajaa
- ½ dl tummaa siirappia
- 1 appelsiinin kuori + mehu
- 5 kpl tähtianis
- 1 kanelitanko
- 5 kpl neilikoita
- 1 rkl voita
Valmistusohje
Mausteinen glaseerauskastike joulukinkulle valmistuu näin:
1. Laita ainekset kattilaan ja keittele hissun kissun sekoitellen, kunnes kastikkeen koostumus on siirappimaista. Anna kastikkeen jäähtyä hieman.
2. Sivele paksuuntunut kastike paistetun joulukinkun päälle.
3. Paista kinkkua kastikkeen kanssa uunissa 220-asteessa noin 5–10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti