Julkaistu
Tee joulukinkulle vaihteeksi mausteinen glaseeraus perinteisen kuorrutuksen sijaan. Tämä glaseerauskastike valmistuu helposti ja maistuu joululta!
Ainekset
- ½ dl hunajaa
- ½ dl tummaa siirappia
- 1 appelsiinin kuori + mehu
- 5 kpl tähtianis
- 1 kanelitanko
- 5 kpl neilikoita
- 1 rkl voita
Valmistusohje
Mausteinen glaseerauskastike joulukinkulle valmistuu näin:
1. Laita ainekset kattilaan ja keittele hissun kissun sekoitellen, kunnes kastikkeen koostumus on siirappimaista. Anna kastikkeen jäähtyä hieman.
2. Sivele paksuuntunut kastike paistetun joulukinkun päälle.
3. Paista kinkkua kastikkeen kanssa uunissa 220-asteessa noin 5–10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.