Joulukinkun kuorrutus – mausteinen glaseerauskastike

Joulukinkku kinkku glaseerattu
MTV

Tee joulukinkulle vaihteeksi mausteinen glaseeraus perinteisen kuorrutuksen sijaan. Tämä glaseerauskastike valmistuu helposti ja maistuu joululta!

Ainekset

  • ½ dl hunajaa
  • ½ dl tummaa siirappia
  • 1 appelsiinin kuori + mehu
  • 5 kpl tähtianis
  • 1 kanelitanko
  • 5 kpl neilikoita
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Mausteinen glaseerauskastike joulukinkulle valmistuu näin:

1. Laita ainekset kattilaan ja keittele hissun kissun sekoitellen, kunnes kastikkeen koostumus on siirappimaista. Anna kastikkeen jäähtyä hieman.

2. Sivele paksuuntunut kastike paistetun joulukinkun päälle.

3. Paista kinkkua kastikkeen kanssa uunissa 220-asteessa noin 5–10 minuuttia. 

Herkullinen kuorrutus kinkulle: Näin glaseeraat joulukinkun helposti 1:05


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.