Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joulukinkku-empanadas

Happy Farmer
Julkaistu 22.12.2020 13:29

MTV LIFESTYLE

Kinkkutäyte

  • 25 g vehnäjauho
  • 25 g voi
  • 0,5 kpl sipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 cm tuoretta chiliä
  • 0,5 rkl juustokuminaa, jauhettuna
  • 0,5 rkl korianterinsiementä, jauhettuna
  • 2 dl lihaliemi
  • 300 g kypsä kinkku, pieneksi kuutioituna
  • 1 pnt korianteria
  • suolaa
  • mustapippuria

Empanada-taikina

  • 300 g jauho
  • 75 g voi
  • 10 g sokeri
  • 1,5 tl suola
  • 110 g vesi
  • 1 kpl kananmuna

Valmistusohje

Joulukinkku-empanadas valmistuu näin:

Kinkkutäyte:

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Ruskista. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää sipulit sekä hienonnettu chili. Pyörittele hetki kattilassa. Varo polttamasta jauhoja. Lisää mausteet ja anna kevyesti paahtua. Lisää lihaliemi pienissä erissä koko ajan sekoittaen siten, että saat paksun kastikkeen. Keittele kastiketta n. 10min sekoitellen. Lisää kinkut ja hienonnettu korianteri.

Taikina:

Sekoita jauhot ja hieman pehmennyt voi yleiskoneessa pilkkomisterällä. Lisää suola, vesi ja kanamuna. Sekoita kunnes muodostuu palloksi. Sekoita sykäyksittäin, kunnes taikina muodostaa sitkoa siten, ettei se tartu sormiin (Voit sekoittaa taikinan myös käsin tai yleiskoneelle, mutta vaivaa taikinaa tällöin n. 10min sitkon saamiseksi). Peitä taikina ja jätä jääkaappiin asettumaan n. tunniksi.

Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa n. 12 palaan. Pyöritä palloksi ja kauli ohuiksi pyöreiksi kiekoiksi (n. 12cm halkaisijaltaan). Käytä hieman jauhoja tarvittaessa avuksi. Aseta runsas ruokalusikallinen täytettä keskelle, taita taikina täytteen yli ja painele tiiviisti kiinni vaikkapa haarukkaa apuna käyttäen. Voitele munalla ja paista 200 asteessa kiertoilmauunissa n. 10min tai kunnes kullanruskeita. Dippaa mieleiseesi majoneesiin ja nauti.

Resepti: Jussi Kuuluvainen, keittiöpäällikkö, Happy Farmer

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kukkaan puhjennut juustopiiras, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Brittiläinen sipulipiirakka, Shawan reseptiKoko Suomi leipoo: Pitsinen Homity pie, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictLiha-munuaispiirasEnglantilainen munuaispiiras
LihapiirakkaJouluruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Hävikkiruokaa joulukinkusta! Kinkku-empanadas on kuin vanhanajan lihapiirakka uusin maustein. Kuuma lihapiiras lämmittää miellyttävästi pimeänä ja kylmänä talvi-iltana, vinkkaa Happy Farmer -ravintolan keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapiirakka
  • 18.09.202314:26
    Jauhelihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 22.12.202013:29
    Jouluruoka

    Joulukinkku-empanadas

  • 19.11.201820:52
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteistäkin perinteikkäämpi Pork Pie

  • 05.09.201710:20
    Jauhelihapiirakka

    Kirsin lihapiirakat uunissa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lammaspaimenen piiras