Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jouluiset uuniperunat ja punajuuri-vuohenjuustotäytteiset uuniperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uuniperunat ovat hyvä lisäke erilaisille jouluruoille sekä maukas pikkusuolainen sellaisenaan. Jouluiset uuniperunat sopivat myös vaihtoehdoksi lanttulaatikolle.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 6 uuniperunaa (rosamunda)

Täyte 1

  • 1 rkl voita
  • 4 dl lanttua kuutioina
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 dl smetanaa
  • perunoiden koverrettu sisus
  • 1/2 dl persiljaa hienonnettua
  • 4 rkl juustoraastetta

Täyte 2

  • 1 rkl voita
  • 4 dl kypsää punajuurta kuutioina
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 100g vuohenjuustoa
  • perunoiden koverrettu sisus
  • 0,5 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Kypsennä perunat 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan koosta riippuen.

Valmista täytteet. Kuullota lanttu kuutiot voissa. Lisää hunaja sekä suola ja kuullota vielä noin kolme minuuttia. Mausta muskottipähkinällä ja lisää smetana. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen, kunnes lantut ovat kypsiä.

Sekoita täyte 2:n ainekset keskenään.

Koverra uuniperunan sisus. Jätä hieman perunaa kuoren reunoille, jotta se pysyy kasassa. Hienonna koverrettu peruna haarukalla ja lisää täytteen joukkoon. Tarkista maku ja täytä perunat. Ripottele juustoraastetta pinnalle ja kuorruta 225 asteisessa uunissa noin kymmennen minuuttia kunnes, ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää aiheesta:

Juustoinen broileri-perunalaatikkoLanttu- ja porkkanalaatikkoLanttu-porkkanalaatikkoAprikoosi-vuohenjuusto-jauhelihakääryleetKevyt kreikkalainen lihaperunasoselaatikkoKevyet punajuuri-jauhelihapihvit
UuniperunaKananmunatonGluteenitonJouluVideoreseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uuniperuna
  • 09.06.202013:12
    Perunat

    Hasselbackan perunat – perinteinen ja hyvä klassikkoresepti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Uuniperunat viherhomejuustolla

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kermainen kanaseos uuniperunoiden kyytipojaksi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt grilliperunat

  • 18.02.201300:00
    Keventäjät

    Idahon uuniperunat