Jouluiset uuniperunat ja punajuuri-vuohenjuustotäytteiset uuniperunat
Uuniperunat ovat hyvä lisäke erilaisille jouluruoille sekä maukas pikkusuolainen sellaisenaan. Jouluiset uuniperunat sopivat myös vaihtoehdoksi lanttulaatikolle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 6 uuniperunaa (rosamunda)
Täyte 1
- 1 rkl voita
- 4 dl lanttua kuutioina
- 2 tl hunajaa
- suolaa
- 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 dl smetanaa
- perunoiden koverrettu sisus
- 1/2 dl persiljaa hienonnettua
- 4 rkl juustoraastetta
Täyte 2
- 1 rkl voita
- 4 dl kypsää punajuurta kuutioina
- 2 tl hunajaa
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 100g vuohenjuustoa
- perunoiden koverrettu sisus
- 0,5 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
Kypsennä perunat 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan koosta riippuen.
Valmista täytteet. Kuullota lanttu kuutiot voissa. Lisää hunaja sekä suola ja kuullota vielä noin kolme minuuttia. Mausta muskottipähkinällä ja lisää smetana. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen, kunnes lantut ovat kypsiä.
Sekoita täyte 2:n ainekset keskenään.
Koverra uuniperunan sisus. Jätä hieman perunaa kuoren reunoille, jotta se pysyy kasassa. Hienonna koverrettu peruna haarukalla ja lisää täytteen joukkoon. Tarkista maku ja täytä perunat. Ripottele juustoraastetta pinnalle ja kuorruta 225 asteisessa uunissa noin kymmennen minuuttia kunnes, ne ovat kauniin ruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje