Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jouluinen lipeäkala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lipeäkala on mietona ja kevyenä kuin tauko kaiken muun jouluruoan keskellä. Osta mielellään valmista lipeäkalaa, sen valmistaminen itse on aika vaivalloista.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

1 annos

  • 2 kg lipeäkalaa ilman nahkaa ja ruotoja
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ rkl suolaa

Lisäksi tarvitset

  • alumiinifoliota

Valmistusohje

1. Anna lipeäkalan liota runsaassa kylmässä vedessä 1 vuorokausi (kaikesta lipeäkalasta tulee valkeampaa ja kiinteämpää näin). Kaada vesi pois. Esikuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Laita hyvin valutettu kala voideltuun, uuninkestävään vuokaan tai kannelliselle vadille. Ripottele päälle suola (näin kala pysyy paremmin koossa). Peitä voidellulla foliolla ilmatiiviiksi paketiksi.

3. Laita kala uuniin 40-45 minuutiksi, kalan paksuudesta riippuen. Valmiina se on aivan valkoinen. Kaada varoen pois vuokaan muodostunut vesi.

Lisää aiheesta:

Suolakuoressa paistettu kuhaUunissa paistettua piikkikampelaaLoimutettua järvilohtaUunissa kypsennetty lipeäkalaLipeäkala mikroaaltouunissaKumara hauki
LipeäkalaUunikalaAlkuruoatKananmunatonGluteenitonJouluLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lipeäkala
  • 18.02.201300:00
    Kastike kalalle

    Béchamelkastike lipeäkalalle

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lipeäkalaa sisilialaisittain tai perinteisesti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lipeäkalaa lisukkeineen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lipeäkala valkokastikkeen ja vihreiden herneiden kanssa

  • 18.02.201300:00
    Keitetty kala

    Keitetty lipeäkala