Jouluinen gluteeniton suolapähkinäkakku
Mietitkö vielä joululahjaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävällesi? Jouluinen suolapähkinäkakku on mainio lahja. Sen voi leipoa valmiiksi kakuksi tai laittaa ainekset kannelliseen hillopurkkiin kerroksittain. Kirjoita resepti kauniille paperille ja anna purkin mukana.
Ainekset
- 2 dl sokeria
- 2 dl Semper FinMix Hienoa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 ½ dl Semper Grovmix Karkea gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl neilikkaa
- ½ tl inkivääriä
- 1 dl rusinoita
- 1 dl rouhittuja suolapähkinöitä (tarkista, että ovat vehnättömiä)
Lisäksi
- 200 g voita tai margariinia
- 3 munaa
Valmistusohje
Vuokaan: nokare voita tai margariinia, hienonnettuja suolapähkinöitä
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Laita taikina voideltuun ja hienonnetuilla suolapähkinöillä ”jauhotettuun” kakkuvuokaan.
5. Paista 176 °C:ssa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia.
Tutustu Semperin gluteenittomiin jauhoseoksiin:
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti