Mainos

Jouluinen gluteeniton suolapähkinäkakku

Semper gluteeniton jouluinen_suolapahkinakakku_Hellapoliisi
Hellapoliisi

Mietitkö vielä joululahjaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävällesi? Jouluinen suolapähkinäkakku on mainio lahja. Sen voi leipoa valmiiksi kakuksi tai laittaa ainekset kannelliseen hillopurkkiin kerroksittain. Kirjoita resepti kauniille paperille ja anna purkin mukana.

Ainekset

  • 2 dl sokeria
  • 2 dl Semper FinMix Hienoa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 ½ dl Semper Grovmix Karkea gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl neilikkaa
  • ½ tl inkivääriä
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl rouhittuja suolapähkinöitä (tarkista, että ovat vehnättömiä)

Lisäksi

  • 200 g voita tai margariinia
  • 3 munaa

Valmistusohje

Vuokaan: nokare voita tai margariinia, hienonnettuja suolapähkinöitä

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen vatkaten.

3. Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

4. Laita taikina voideltuun ja hienonnetuilla suolapähkinöillä ”jauhotettuun” kakkuvuokaan.

5. Paista 176 °C:ssa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia.


Tutustu Semperin gluteenittomiin jauhoseoksiin:


Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja