Jouluinen drinkki
Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin reseptillä valmistuu alkoholiton drinkki, joka kruunaa jouluaterian.
Ainekset
- 2 limen mehu
- karpalomehua
- rosmariinisiirappia (resepti alla)
- tuoretta rosmariinia
- jäitä
Koristereunus
- 1 rkl ruokosokeria
- ½ tl suolaa
- 2 rkl pakastekuivattua marjarouhetta
- 1 limen kuori
- 1 kananmunanvalkuainen
Rosmariinisiirappi
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 5 rosmariinin oksaa
Valmistusohje
Tee siirappi. Yhdistä vesi ja sokeri kasarissa. Ota yksi rosmariinin oksa sivuun ja revi loput kasarin yllä (jotta kaikki eteeriset öljyt jäävät talteen) ja lisää sokerin ja veden sekaan. Kiehauta, laske lämpöä ja anna keittyä 3 minuuttia välillä sekoitellen. Anna siirapin jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä ennen sen siivilöintiä pulloon. Lisää pulloon tuore rosmariinin oksa antamaan makua.
Tee lasien koristereunukset. Laita ruokosokeri, suola ja marjarouhe teelautaselle. Sekoita. Raasta limen kuori päälle lautasen yllä, jotta kaikki limen eteeriset öljyt imeytyvät mausteisiin. Riko kananmunan valkuaisen rakenne rikki toisella teelautasella.
Kasta lasi nurinpäin ensin valkuaisessa ja sen jälkeen koristerouheessa. Nosta oikeinpäin kuivahtamaan. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista.
Täytä lasit jäillä. Jaa limemehu laseihin. Kaada päälle 1 rkl rosmariinisiirappia, täytä lasi karpalomehulla. Lisää pilli ja rosmariinin oksa, tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut