Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jouluinen drinkki

Julkaistu 14.12.2017 15:12

MTV LIFESTYLE

Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin reseptillä valmistuu alkoholiton drinkki, joka kruunaa jouluaterian.

Ainekset

  • 2 limen mehu
  • karpalomehua
  • rosmariinisiirappia (resepti alla)
  • tuoretta rosmariinia
  • jäitä

Koristereunus

  • 1 rkl ruokosokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl pakastekuivattua marjarouhetta
  • 1 limen kuori
  • 1 kananmunanvalkuainen

Rosmariinisiirappi

  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 5 rosmariinin oksaa

Valmistusohje

Tee siirappi. Yhdistä vesi ja sokeri kasarissa. Ota yksi rosmariinin oksa sivuun ja revi loput kasarin yllä (jotta kaikki eteeriset öljyt jäävät talteen) ja lisää sokerin ja veden sekaan. Kiehauta, laske lämpöä ja anna keittyä 3 minuuttia välillä sekoitellen. Anna siirapin jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä ennen sen siivilöintiä pulloon. Lisää pulloon tuore rosmariinin oksa antamaan makua.

Tee lasien koristereunukset. Laita ruokosokeri, suola ja marjarouhe teelautaselle. Sekoita. Raasta limen kuori päälle lautasen yllä, jotta kaikki limen eteeriset öljyt imeytyvät mausteisiin. Riko kananmunan valkuaisen rakenne rikki toisella teelautasella.

Kasta lasi nurinpäin ensin valkuaisessa ja sen jälkeen koristerouheessa. Nosta oikeinpäin kuivahtamaan. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista.

Täytä lasit jäillä. Jaa limemehu laseihin. Kaada päälle 1 rkl rosmariinisiirappia, täytä lasi karpalomehulla. Lisää pilli ja rosmariinin oksa, tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Kolme marjaa ja merivaahto – Johannan reseptiTimjamipannacottaViilentävä melonisorbettiVilla Marian sitruunatiramisuRaparperihyytelö, vaniljakerma ja kandeeratut pinjansiemenetKevyt hedelmätorttu
Samassa liemessäJouluJuomatAlkoholittomat juomat

Tuoreimmat aiheesta

Samassa liemessä
  • 16.01.201811:57
    Pannukakku

    Ricottapannarit

  • 16.01.201811:33
    Makeat vohvelit

    Vissyvohvelit

  • 16.01.201811:28
    Aasialainen ruoka

    Broccoli-stirfry

  • 11.01.201814:30
    kana

    Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)

  • 26.01.201820:00
    kasvisruoka

    Filotaikinakupit