Jogurttihyytelöä ja mansikoita
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658282/landscape16_9/515/290/181ae01823170befa844cbf2aa2b5881/iK/878878-2291.jpg)
Mansikoiden makeus täydentää erinomaisesti sitruunalla maustetun jogurttihyytelön happamuutta. Sopii erityisesti tukevan aterian päätteeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 10 liivatelehteä
- 4 dl maustamatonta jogurttia
- 1 vaniljatanko
- 1 sitruuna
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl vettä
- 2 dl kuohukermaa
- 10 mansikkaa
- 4 kiivihedelmää
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kaada jogurtti kulhoon. Pehmennä vaniljatankoa hetki lämpimässä vedessä, halkaise pituussuunnassa ja raaputa mustat siemenet jogurttiin. Purista sitruunan mehu ja sekoita joukkoon hunaja. Lisää seos jogurttiin.
2. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota ne kiehuvaan veteen. Lisää liivateseos jogurttiin huolella sekoittaen, voit käyttää apuna sauvasekoitinta. Vatkaa kerma ja kääntele jogurttiseokseen.
3. Pursota vaahto annosvuokiin ja koristele mansikoilla, kiivihedelmillä ja sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka