Jogurttihyytelöä ja mansikoita

Mansikoiden makeus täydentää erinomaisesti sitruunalla maustetun jogurttihyytelön happamuutta. Sopii erityisesti tukevan aterian päätteeksi.

4 annosta

  • 10 liivatelehteä
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 vaniljatanko
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 10 mansikkaa
  • 4 kiivihedelmää
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kaada jogurtti kulhoon. Pehmennä vaniljatankoa hetki lämpimässä vedessä, halkaise pituussuunnassa ja raaputa mustat siemenet jogurttiin. Purista sitruunan mehu ja sekoita joukkoon hunaja. Lisää seos jogurttiin.

2. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota ne kiehuvaan veteen. Lisää liivateseos jogurttiin huolella sekoittaen, voit käyttää apuna sauvasekoitinta. Vatkaa kerma ja kääntele jogurttiseokseen.

3. Pursota vaahto annosvuokiin ja koristele mansikoilla, kiivihedelmillä ja sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!