Jesperin teriyaki-yakitori
Japanilainen teriyaki sekä soijakastike ovat yksiä parhaista kastikkeista grillatulle lihalle ja kalalle. Koska kaupan valmiskastikkeissa ei ole käytetty alkoholia, kannattaa kastike tehdä itse. Kokonaisuudessaan kyseessä on terveellinen ja fressi grilliherkku, joka on helppo valmistaa. Itadakimasu!
4 varrasta
- 4 varraspuikkoa
- 400g kanaa (luutonta)
- Purjo
- Kevätsipuli
- 100g Siitake-sieniä
Teriyakikastike
- 1 dl sakea (Hakutsuru Tanrei Junmai 180 ml, Alkosta)
- 1 dl mirin (esim. Kikkoman)
- 1 dl soijakastiketta (esim. Kikkoman)
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Aloita avlmistaminen kastikkeesta. Sekoita aineet kattilassa ja lämmitä, kunnes sokeri on sulanut ja kastike hieman saennut. Hakutsuru pullo käy upeasti tarjoiluastiaksi kastikkeelle. Pullon voi uudelleen sulkea viinipullon korkilla. Kivan pienen lisätwistin saa raastamalla hivenen inkivääriä kastikkeen joukkoon.
Keitä sienet kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää keitinveteen noin desi soijaa, jotta sienet saavat enemmän makua.
Leikkaa kanat, purjot sekä kevätsipuli sormenpään kokoisiksi.
Marinoi kanapalat soijassa (mielellään vähintään pari tuntia).
Liota varraspuikkoja kylmässä vedessä. Pujota kaikki ainekset tiiviisti vartaisiin siten, että varraspuikko ei näy ainesten välistä.Pensselöi vartaat teriyakikastikkeella.
Asettele vartaat grilliin. Kaasugrillillä paistettaessa käytä keskilämpöä, jotta kanat kypsyvät rauhassa.
Kääntele vartaita ja tarvittaessa lisää teryakikastiketta. Kun vartaat ovat kullanruskeita, alkavat ne olla valmiina.
Vartaat on hyvä tarjota raastettujen vihannesten sekä viipaloidun avokadon kera. Lisää mukaan vielä sitruunaviipale tuomaan makua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan