Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jesperin teriyaki-yakitori

Julkaistu 31.07.2015 09:32

4 varrasta

  • 4 varraspuikkoa
  • 400g kanaa (luutonta)
  • Purjo
  • Kevätsipuli
  • 100g Siitake-sieniä

Teriyakikastike

  • 1 dl sakea (Hakutsuru Tanrei Junmai 180 ml, Alkosta)
  • 1 dl mirin (esim. Kikkoman)
  • 1 dl soijakastiketta (esim. Kikkoman)
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Aloita avlmistaminen kastikkeesta. Sekoita aineet kattilassa ja lämmitä, kunnes sokeri on sulanut ja kastike hieman saennut. Hakutsuru pullo käy upeasti tarjoiluastiaksi kastikkeelle. Pullon voi uudelleen sulkea viinipullon korkilla. Kivan pienen lisätwistin saa raastamalla hivenen inkivääriä kastikkeen joukkoon.

Keitä sienet kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää keitinveteen noin desi soijaa, jotta sienet saavat enemmän makua.

Leikkaa kanat, purjot sekä kevätsipuli sormenpään kokoisiksi.

Marinoi kanapalat soijassa (mielellään vähintään pari tuntia).

Liota varraspuikkoja kylmässä vedessä. Pujota kaikki ainekset tiiviisti vartaisiin siten, että varraspuikko ei näy ainesten välistä.Pensselöi vartaat teriyakikastikkeella.

Japanilainen teriyaki sekä soijakastike ovat yksiä parhaista kastikkeista grillatulle lihalle ja kalalle. Koska kaupan valmiskastikkeissa ei ole käytetty alkoholia, kannattaa kastike tehdä itse. Kokonaisuudessaan kyseessä on terveellinen ja fressi grilliherkku, joka on helppo valmistaa. Itadakimasu!

Asettele vartaat grilliin. Kaasugrillillä paistettaessa käytä keskilämpöä, jotta kanat kypsyvät rauhassa.

Kääntele vartaita ja tarvittaessa lisää teryakikastiketta. Kun vartaat ovat kullanruskeita, alkavat ne olla valmiina.

Vartaat on hyvä tarjota raastettujen vihannesten sekä viipaloidun avokadon kera. Lisää mukaan vielä sitruunaviipale tuomaan makua.

Lisää aiheesta:

Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohjePaahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen keraTataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaattiLampaankyljyksiä, madeirakastiketta ja ruusukaaliperunatIntialainen kebabHärkäkääryleet korvasienikastikkeella
Grillattu broileriKanavartaatPäivän reseptiAjankohtaistaPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu broileri
  • 07.07.202312:29
    Marinadi

    Pussimarinadi kanalle: Kätevä tapa broilerin marinoimiseen!

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Broileri-risi-bisi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurtti-yrttimarinoitua kanaa happamassa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurttimarinoitu broileri

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lentävä Jaakko