Jauhelihavuoka afrikkalaisittain

Eteläafrikkalainen jauhelihavuoka valmistuu helposti uunissa. Tämä on myös erinomaista illanistujaisruokaa, jolloin voitkin valmistaa sitä tuplasatsin.

Neljälle

  • 400 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 viipale valkoista leipää
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl currya
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ dl manteleita
  • ½ dl aprikooseja
  • ½ dl rusinoita
  • ½ sitruuna
  • 1 muna
  • ½ tl kurkumaa
  • rasvaa paistovuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita leipä kulhoon ja kaada maito päälle ja anna seisoa noin 15 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppuja 2-3 minuuttia öljyssä. Lisää curry, suola, chilijauhe, laakerinlehdet ja kuoritut, rouhitut mantelit ja kuullota lisää minuutin verran.

2. Hienonna aprikoosit. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita jauhelihaan sipuli-mausteseos, aprikoosit ja rusinat, sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä leipäseos, jonka olet puristanut kuivaksi. Säästä liotusmaito. Vaivaa kaikki ainekset tasaiseksi mureketaikinaksi.

3. Vatkaa muna ja kurkuma leivänliotusmaitoon. Kaada puolet munamaidosta mureketaikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Voitele uunivuoka hyvin ja pakkaa jauhelihataikina vuokaan. Silottele pinta ja kaada loppu munamaito päälle. Paista mureketta uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin ja chutneyn kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!