Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihatäytteiset cannellonit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle-kuudelle

  • 12 cannelloniputkea
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl juustoraastetta

Täyte

  • 250 g naudan jauhelihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • ½ tl oreganoa
  • ½ tl salviaa
  • ½ – 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 2 dl raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä cannellonit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

2. Kaada tomaattimurska kattilaan ja keitä kokoon hieman. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista sipuli, valkosipuli ja jauheliha. Ota pannu liedeltä, lisää oregano, salvia ja tomaattipyree. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

3. Sekoita ranskankerma ja parmesaani jauhelihaseokseen ja täytä cannelloniputket. Laita cannellonit voideltuun, uuninkestävään vuokaan, kaada päälle tomaattimurska ja ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi n. 30 minuuttia uunissa kunnes pinta on kauniin värinen.

Cannelloneiksi kutsutaan sekä paksuja pastaputkia että niistä valmistettavaa ruokaa. Italialainen sana cannelloni tarkoittaa myös putkea. Putket täytetään, laitetaan vuokaan, peitetään kastikkeella ja gratinoidaan uunissa. Erittäin italialaista.

Lisää aiheesta:

Pollo Don CorleoneGratinoidut jauhelihatäytteiset cannellonitPasticcioJuustocurry herneiden keraJauhelihalla täytetty conchigialeGratinoidut cannellonit pinaattiraejuustotäytteellä
CannellonitLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Cannellonit
  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Rapucannellonit ja kuohuva hummerikastike

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoidut jauhelihatäytteiset cannellonit

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihatäytteiset cannellonit

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-juurescannellonit

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihatäytteiset cannellonit