Jauhelihatäytteinen piiras
Piiras höyryävän kuumalla täytteellä on ihanan maukas lounas tai iltapala. Tarjoile jonkin hyvän kasviksen kera.
Neljälle
- 7 + ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 300 g voita
- 1 tl etikkaa
- 1 dl vettä
- 1 kananmuna
Täyte
- 500 g naudanjauhelihaa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl timjamia, kuivattua
- 2 rkl lihalientä
Penslaukseen
- 1 vatkattu kananmuna
Valmistusohje
1. Työstä nopeasti 7 dl jauhoja, suola sekä kylmä voi taikinaksi. Vatkaa muna kupissa, lisää siihen etikka ja vesi ja sekoita neste taikinaan. Laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
2. Täyte: Kuori ja hienonna sipuli, paista kullankeltaiseksi voissa. Paista jauheliha erissä. Sekoita sipuli, jauheliha, suola, pippuri, tomaattipyree ja timjami. Kostuta lihaseos liemellä.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ohueksi neliöksi. Käännä taikina kokoon kolme kertaa yhteen, sitten kolme kertaa toiseen suuntaan. Kaulitse taiteltu taikina uudestaan. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse osat pyöreiksi. Lado täyte taikinaympyröille, nipistä ne yhteen kunnolla. Penslaa vatkatulla munalla, paista uunissa 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan