Jauhelihatäytetyt kesäkurpitsat tomaattikastikkeella

Täytetyt kesäkurpitsat jauhelihalla ja vihanneksilla. Tarjoile tomaatticoncassén sekä keitetyn riisin tai perunoiden kera. Sauvasekoitin tai monitoimikone on hyvä apu tomaattikastiketta valmistaessasi.

Ainekset

  • Neljälle

Kesäkurpitsat

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 200 g naudan- tai sianjauhelihaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl lientä
  • 1-2 maustemittaa chiliä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 50 g juustoraastetta

Tomaattikastike

  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • muutama tippa viinietikkaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Raasta juusto. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan, koverra pois siemenet ja säästä ne. Kuori sipuli, porkkana ja paprika. Hienonna sipuli, kuutioi paprika hienosti, raasta porkkana. Sekoita jauheliha ja vihannekset, sipuli sekä kesäkurpitsan siemenet.

2. Kuumenna öljyä paistinpannussa. Paista liha-kasvisseosta samalla sekoitellen 4-5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja liemi. Keitä 15-20 minuuttia. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja chilillä. Keitä kokoon kunnes lähes kaikki neste on haihtunut.

3. Jaa täyte kesäkurpitsanpuolikkaisiin ja ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi 275-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja pinta on kauniin värinen. Kuori ja hienonna sipuli tomaatticoncasséen. Sekoita tomaattimurska sauvasekoittimella sopivan karkeaksi kastikkeeksi, lisää sipuli. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile täytettyjen kesäkurpitsojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!