Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihatäytetyt kesäkurpitsat tomaattikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle

Kesäkurpitsat

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 200 g naudan- tai sianjauhelihaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl lientä
  • 1-2 maustemittaa chiliä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 50 g juustoraastetta

Tomaattikastike

  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • muutama tippa viinietikkaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Raasta juusto. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan, koverra pois siemenet ja säästä ne. Kuori sipuli, porkkana ja paprika. Hienonna sipuli, kuutioi paprika hienosti, raasta porkkana. Sekoita jauheliha ja vihannekset, sipuli sekä kesäkurpitsan siemenet.

2. Kuumenna öljyä paistinpannussa. Paista liha-kasvisseosta samalla sekoitellen 4-5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja liemi. Keitä 15-20 minuuttia. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja chilillä. Keitä kokoon kunnes lähes kaikki neste on haihtunut.

3. Jaa täyte kesäkurpitsanpuolikkaisiin ja ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi 275-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja pinta on kauniin värinen. Kuori ja hienonna sipuli tomaatticoncasséen. Sekoita tomaattimurska sauvasekoittimella sopivan karkeaksi kastikkeeksi, lisää sipuli. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile täytettyjen kesäkurpitsojen kera.

Täytetyt kesäkurpitsat jauhelihalla ja vihanneksilla. Tarjoile tomaatticoncassén sekä keitetyn riisin tai perunoiden kera. Sauvasekoitin tai monitoimikone on hyvä apu tomaattikastiketta valmistaessasi.

Lisää aiheesta:

Thiebou Diene, kalaa kasvisriisipedillä"Kesäkurpitsavoileipä" paprikariisilläFeta-polentatäytteiset paprikat ja tomaattikastikePorsaanfileetä katkarapujen ja maapähkinäkastikkeen keraBulgur-fetajuustotäytetyt kesäkurpitsatKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
Täytetty kesäkurpitsaSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty kesäkurpitsa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chilillä maustetut kesäkurpitsarullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Fleur de courgette

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vuohenjuustolla täytetyt kesäkurpitsat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    "Kesäkurpitsavoileipä" paprikariisillä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Riisillä ja linsseillä täytetty kesäkurpitsa