Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauheliharulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaunis ja maukas rulla, joka maistuu mainiolta sekasalaatin kera.

Viidelle-kahdeksalle

  • 50 g margariinia
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 300 g sika-nautajauhelihaa
  • 2 keltasipulia, hienonnettuina
  • 1 valkosipulinkynsi, murskattuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
  • juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha ja margariini, laita pataan ja lisää muut täytteen ainekset. Keitä lihakastiketta vähintään 30 minuuttia.

2. Sulata margariini kattilassa, lisää jauhot ja sekoita, lisää maito. Anna kiehua hiljalleen kunnes kastike sakenee. Ota liedeltä ja anna jäähtyä hieman.

3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan kastikkeeseen, sitten leivinjauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kääntele seokseen. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

4. Levitä leivinpaperia pellille ja penslaa öljyllä. Levitä massa paperille, paista uunissa 20-25 minuuttia. Peitä foliolla jos pinta ruskistuu liikaa. Kumoa levy uudelle leivinpaperille, vedä varovaisesti pois paistopaperi.

5. Levitä jauhelihaseos levylle ja kääri rullalle. Laita rulla pellille saumakohta alaspäin. Ripottele päälle juustoa, gratinoi 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut.

Lisää aiheesta:

PorkkanagratiiniMoussaka à la KleinAnjovis-lihamurekekääretorttuMunakoisolaatikkoKreikkalainen moussakaLasagne Bolognese
JauhelihapaistosPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapaistos
  • 16.04.202013:24
    Perunagratiini

    Peruna-jauhelihalaatikko – Sannan helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jauhelihaluola juureksilla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Jauheliha-perunapaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruusukaali-jauhelihapaistos

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jauheliharulla