Jauheliharulla

Kaunis ja maukas rulla, joka maistuu mainiolta sekasalaatin kera.

Viidelle-kahdeksalle

  • 50 g margariinia
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 300 g sika-nautajauhelihaa
  • 2 keltasipulia, hienonnettuina
  • 1 valkosipulinkynsi, murskattuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
  • juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha ja margariini, laita pataan ja lisää muut täytteen ainekset. Keitä lihakastiketta vähintään 30 minuuttia.

2. Sulata margariini kattilassa, lisää jauhot ja sekoita, lisää maito. Anna kiehua hiljalleen kunnes kastike sakenee. Ota liedeltä ja anna jäähtyä hieman.

3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan kastikkeeseen, sitten leivinjauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kääntele seokseen. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

4. Levitä leivinpaperia pellille ja penslaa öljyllä. Levitä massa paperille, paista uunissa 20-25 minuuttia. Peitä foliolla jos pinta ruskistuu liikaa. Kumoa levy uudelle leivinpaperille, vedä varovaisesti pois paistopaperi.

5. Levitä jauhelihaseos levylle ja kääri rullalle. Laita rulla pellille saumakohta alaspäin. Ripottele päälle juustoa, gratinoi 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.