Jauhelihapuikulat
Alkuperäinen ohje tunnetaan nimellä häränlihapyyt. Pyyt valmistettiin yleensä vasikan jauhelihasta ja täytettiin lusikallisella persiljavoita, hienonnetuilla sienillä, sipulilla, anjoviksella tai hienonnetuilla luumuilla. Aivan yhtä maittava lopputulos syntyy naudan- ja porsaanlihan sekoituksesta. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.
4 annosta
- 1 rkl korppujauhoja
- 1 rkl maitoa
- 400 g naudan jauhelihaa
- 100 g porsaan jauhelihaa
- 1 muna
- suolaa
- pippuria
- voita paistamiseen
- 2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Sekoita korppujauhot ja maito, anna turvota. Sekoita maitoseos jauhelihaan, lisää muna ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pieni koepihvi ja tarkista maku ja koostumus.
2. Muotoile taikinasta pieniä tankoja ja painele ne ruokalusikalla munan muotoisiksi. Paista puikulat voissa ja hauduta kypsiksi kermassa kannen alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan