Jauhelihapuikulat

Alkuperäinen ohje tunnetaan nimellä häränlihapyyt. Pyyt valmistettiin yleensä vasikan jauhelihasta ja täytettiin lusikallisella persiljavoita, hienonnetuilla sienillä, sipulilla, anjoviksella tai hienonnetuilla luumuilla. Aivan yhtä maittava lopputulos syntyy naudan- ja porsaanlihan sekoituksesta. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

4 annosta

  • 1 rkl korppujauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 100 g porsaan jauhelihaa
  • 1 muna
  • suolaa
  • pippuria
  • voita paistamiseen
  • 2 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot ja maito, anna turvota. Sekoita maitoseos jauhelihaan, lisää muna ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pieni koepihvi ja tarkista maku ja koostumus.

2. Muotoile taikinasta pieniä tankoja ja painele ne ruokalusikalla munan muotoisiksi. Paista puikulat voissa ja hauduta kypsiksi kermassa kannen alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!