Jauhelihapuikulat

Alkuperäinen ohje tunnetaan nimellä häränlihapyyt. Pyyt valmistettiin yleensä vasikan jauhelihasta ja täytettiin lusikallisella persiljavoita, hienonnetuilla sienillä, sipulilla, anjoviksella tai hienonnetuilla luumuilla. Aivan yhtä maittava lopputulos syntyy naudan- ja porsaanlihan sekoituksesta. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

4 annosta

  • 1 rkl korppujauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 100 g porsaan jauhelihaa
  • 1 muna
  • suolaa
  • pippuria
  • voita paistamiseen
  • 2 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot ja maito, anna turvota. Sekoita maitoseos jauhelihaan, lisää muna ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pieni koepihvi ja tarkista maku ja koostumus.

2. Muotoile taikinasta pieniä tankoja ja painele ne ruokalusikalla munan muotoisiksi. Paista puikulat voissa ja hauduta kypsiksi kermassa kannen alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.