Jauhelihapiiras – Sheperd's pie
Aito Sheperds pie on todella maukas! Tämä on täyttävää, englantilaista kotiruokaa parhaimmillaan, oikeaa ”comfort foodia”. Tästä ruoasta tulee kylläiseksi, lämpimäksi ja turvalliseksi. Tätä ruokaa rakastavat kaikki lapset ja se on usein yhtä arvostettua kuin lasagne.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g naudan jauhelihaa
- 2 keltasipulia
- lihalientä
- 7-8 keitettyä perunaa
- 50 g voimakkaan makuista juustoraastetta
- 1 dl lihalientä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli voissa, ruskista sitten jauheliha. Laita jauheliha uuninkestävän vuoan pohjalle, lisää päälle sipulit. Kaada päälle lihaliemi. Painele vastakeitetyt perunat päälle peitoksi. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi uunin keskitasolla n. 1 tunti, kunnes kaikki on kauttaaltaan kuumaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan