Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihapiiras purjosuikaleilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Niin vanhat kuin nuoretkin rakastavat jauhelihapiirakkaa. Iso, ihana vihersalaatti lisukkeena ja hedelmiä jälkiruokana – voilà, täydellinen arkipäivällinen.

Ainekset

  • Neljälle

Piirastaikina

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl kylmää vettä

Täyte

  • 350 g jauhelihaa
  • voita
  • 1 purjo, suikaleina
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl timjamia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä tai lientä
  • 3 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauhot muruiksi, lisää vesi, työstä taikinaksi ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse 2/3 taikinasta, vuoraa sillä piirasvuoka, pistele pohja, kääri reunalle alumiinifoliokaistale. Esipaista piiraskuorta uunissa 10 minuuttia, poista folio.

3. Ruskista jauheliha hyvin, mausta. Paista purjo kuultavaksi ja sekoita kaikki jauhelihatäytteen ainekset.

4. Täytä piiraskuori, kaulitse loput taikinasta ja ota siitä suikaleita, jotka asetat täytteen päälle. Penslaa munalla, paista kypsäksi uunissa 20-30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Sipuli-anjovispiirasJauhelihakastiketta piiraassaKannellinen jauhelihapiiras basilikalla ja oreganollaJauhelihapiirakka jogurtillaSipuli-anjovispiirasTomaattipiiras
JauhelihapiirakkaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 08.08.202108:00
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista

  • 05.09.201710:20
    Lihapiirakka

    Kirsin lihapiirakat uunissa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-munuaispiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Mausteinen kaali-lihapiirakka