Jauhelihapiirakka jogurtilla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669840/landscape16_9/515/290/bf27f87168acfa2d5e7731fa63604258/Fq/jugu-5107.jpg)
Tämä on ruokaisa piiras lihalla ja vihanneksilla. Tarjoile mielellään ruoanlaittojogurttinokareen kera, jonka maustat haluamallasi tavalla, sekä vihersalaatin kanssa.
Ainekset
- 6 palaan
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 400 g sika-nautajauhelihaa
- 1 prk tomaattimurskaa chilillä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
- 1 tl timjamia
- ½ lihaliemikuutio
- 1 dl vettä
- 2-3 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Paista jauheliha muruiseksi, mausta ja laita pataan. Lisää muut ainekset paitsi juusto. Keitä ilman kantta n. 30 minuuttia.
4. Ota taikina jääkaapista, kaulitse ja vuoraa sillä piirasvuoka, pistele pohja ja esipaista 10 minuuttia.
5. Ota vuoka uunista, kaada siihen täyte, ripottele päälle juustoraastetta. Paista kypsäksi n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka