Jauhelihapihvit tomaattikastikkeessa

Jauhelihapihvejä voi hyvin vaihdella erilaisiksi eri mausteutuksella. Kuten useimmissa jauheliharuuissa, tässäkin tapauksessa naudanliha voidaan vaihtaa lampaan- tai sianjauhelihaan. Riisi, pasta tai peruna maistuvat lisäkkeenä.

Neljälle

  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl persiljasilppua
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 dl maitoa
  • 1 muna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 maustemittaa muskottia jauhettuna
  • sitruunan raastettu kuori
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ½ dl vehnäjauhoa

Tomaattikastike

  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • ½ dl mustia oliiveja
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista kuoret ja murusta ne maitoon. Anna imeytyä muutama minuutti. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna persilja. Sekoita jauhelihaan persiljasilppu ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää leipä-maitoseos ja riko joukkoon muna. Mausta suolalla, pippurilla, muskottiraasteella ja sitruunankuorella. Sekoita murekeseos hyvin.

2. Muotoile pyöreitä, litteitä pihvejä ja kääntele ne jauhoissa. Paista pihvit oliiviöljyssä ja nosta ne vadille.

3. Kaada tomaattipurkkien sisältö paistinpannulle ja lisää joukkoon tomaattipyree, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Nosta pihvit kastikkeeseen ja anna porista kannen alla, kunnes pihvit ovat läpikypsiä. Sirottele päälle oliivit ja koristele basilikalla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!