Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihapihvit tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl persiljasilppua
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 dl maitoa
  • 1 muna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 maustemittaa muskottia jauhettuna
  • sitruunan raastettu kuori
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ½ dl vehnäjauhoa

Tomaattikastike

  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • ½ dl mustia oliiveja
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista kuoret ja murusta ne maitoon. Anna imeytyä muutama minuutti. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna persilja. Sekoita jauhelihaan persiljasilppu ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää leipä-maitoseos ja riko joukkoon muna. Mausta suolalla, pippurilla, muskottiraasteella ja sitruunankuorella. Sekoita murekeseos hyvin.

2. Muotoile pyöreitä, litteitä pihvejä ja kääntele ne jauhoissa. Paista pihvit oliiviöljyssä ja nosta ne vadille.

3. Kaada tomaattipurkkien sisältö paistinpannulle ja lisää joukkoon tomaattipyree, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Nosta pihvit kastikkeeseen ja anna porista kannen alla, kunnes pihvit ovat läpikypsiä. Sirottele päälle oliivit ja koristele basilikalla ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Pehmeät tacot jauheliha- ja mustapaputäytteelläKääryleet tomaattikastikkeessaLammasjauhelihapihvit ja papusalaattiFetajuustotäytteiset lampaanjauhelihapihvit valkosipulikastikkeellaJauhelihapihvit tomaattikastikkeessaSpaghetti ja lammaslihapullat tomaattikastikkeessa
JauhelihapihvitPääruoatLiharuoka

Jauhelihapihvejä voi hyvin vaihdella erilaisiksi eri mausteutuksella. Kuten useimmissa jauheliharuuissa, tässäkin tapauksessa naudanliha voidaan vaihtaa lampaan- tai sianjauhelihaan. Riisi, pasta tai peruna maistuvat lisäkkeenä.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit
  • 10.03.201607:00
    Semper

    Gluteenittomat jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Broilerijauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ranskalaiset jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden kera