Jauhelihapihvit sinappikastikkeessa

Tee ihmeessä isompikin satsi jauhelihapihvejä, kun olet päässyt vauhtiin. Varsinkin jos jauheliha on tarjouksessa. Myöhemmin voit varioida pihvejä erilaisten kastikkeiden ja lisäkkeiden kanssa mielialan mukaan.

Neljälle

  • 500 g sika- tai sekajauhelihaa
  • 3/4 dl korppujauhoa
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 muna
  • suolaa ja mustapippuria
  • paprikajauhetta

Kastike

  • 2 dl kermaa
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 rkl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Pane korppujauho turpoamaan veteen 5 minuutiksi ja sekoita se sitten jauhelihaan kaikkien muiden ainesten kanssa.

2. Muotoile pieniä pihvejä ja paista ne hitaasti voissa keskilämmöllä.

3. Vispaa pannu kermalla ja siivilöi liemi kasariin. Lisää sinappi, keitä kokoon hetki ja kaada kastike pihvien päälle. ripottele persiljasilppua päälle ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!