Jauhelihapihvit sinappikastikkeessa
Tee ihmeessä isompikin satsi jauhelihapihvejä, kun olet päässyt vauhtiin. Varsinkin jos jauheliha on tarjouksessa. Myöhemmin voit varioida pihvejä erilaisten kastikkeiden ja lisäkkeiden kanssa mielialan mukaan.
Neljälle
- 500 g sika- tai sekajauhelihaa
- 3/4 dl korppujauhoa
- ½ dl vettä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 muna
- suolaa ja mustapippuria
- paprikajauhetta
Kastike
- 2 dl kermaa
- 2 tl dijonsinappia
- 1 rkl persiljasilppua
Valmistusohje
1. Pane korppujauho turpoamaan veteen 5 minuutiksi ja sekoita se sitten jauhelihaan kaikkien muiden ainesten kanssa.
2. Muotoile pieniä pihvejä ja paista ne hitaasti voissa keskilämmöllä.
3. Vispaa pannu kermalla ja siivilöi liemi kasariin. Lisää sinappi, keitä kokoon hetki ja kaada kastike pihvien päälle. ripottele persiljasilppua päälle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje