Jauhelihapihvit sieni-tomaattiseoksen kera
Julkaistu
Käytä mielellään basilikalla maustettua tomaattimurskaa, tai suikaloi mukaan tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.
Neljälle
- 400 g sika-nautajauhelihaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 munankeltuaista
- 1 iso peruna
- 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl kermaa
Sieni-tomaattiseos
- 100 g herkkusieniä
- 10 cm purjoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 pkt tomaattimurskaa
- suolaa ja mustapippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha, mausteet ja keltuainen. Raasta raaka peruna hienoksi ja kääntele mukaan taikinaan muiden ainesten kera.
2. Muotoile pieniä pihvejä ja paista ne hitaasti voissa pannulla.
3. Hienonna sienet ja suikaloi purjo, ruskista ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, mausta. Anna kiehua hiljalleen samalla kun paistat pihvit. Tarjoile seos pihvien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta