Jauhelihapihvit porkkanan ja raejuuston kera
Tee jauhelihapihveistä mehukkaita mutta kevyitä. Sekoita taikinaan porkkanaraastetta ja raejuustoa. Paista pihvit nopeasti, helposti ja ilman käryä uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 300 g naudan jauhelihaa (korkeintaan 10% rasvaa)
- 2 dl porkkanaraastetta
- 1 dl raejuustoa
- ½ keltasipuli
- ½ tl suolaa
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja raasta ne hienosti. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauheliha, porkkanaraaste, raejuusto ja sipuli. Mausta ripauksella suolaa.
2. Muotoile taikinasta 4 kunnonkokoista pihviä, laita pellille. Penslaa soijalla ja ripottele päälle mustapippuria. Paista uunissa 20 minuuttia kunnes pihvit ovat kauniin värisiä.
3. Tarjoile tuoreiden ja keitettyjen vihannesten kera, esimerkiksi sokeriherneiden, minimaissin sekä keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka