Jauhelihapihvit porkkanamuhennoksen kera
Maijan ohjeella onnistut varmasti maukkaiden jauhelihapihvien teossa! Porkkanamuhennos on pirteä lisäke kaikille liharuoille. Se valmistuu nopeasti ja helposti.
Ainekset
- 3 rkl korppujauhoja
- 1 dl vettä, kermaa, kermaviiliä tai soijakermaa
- 2 rkl öljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 400g sika-nautajauhelihaa
- 1 kananmuna
- suolaa
- jauhettua maustepippuria
- paistamiseen: öljyä
Valmistusohje
Sekoita korppujauhot sekä neste ja anna turvota. Kuullota öljyssä sipuli ja jäähdytä. Sekoita joukkoon loput aineet ja muotoile pihveiksi.
Paista pannulla kauniin ruskeiksi ja jälkikypsennä tarvittaessa uunissa 200 asteessa noin viidestä kymmeneen minuuttiin. Voit myös jälkikypsentää paistinpannulla miedolla lämmöllä kannen alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti