Jauhelihamureke

Lihamureke on arkiruokien kuningas ja kestosuosikki! Paista lihamureketta 200 asteessa puoli tuntia tai kunnes se on kypsää. Reseptin on laatinut Hellapoliisi.

Jauhelihamureke, 4-5 annosta

  • 1-2 sipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä tai avokadoöljyä
  • 1 ½ dl korppujauhoja
  • 3 dl vettä tai kermaa
  • 700 g naudan jauhelihaa
  • (1 muna)
  • ¾ tl suolaa
  • 1-2 tl paprikajauhetta
  • mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • 1 tomaatti viipaleina
  • ¼ tl kuivattua oreganoa
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulisilppua hetki.

Laita korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai kerma. Anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha, (muna), suola, paprikajauhe, mustapippuria myllystä ja kuullotettu sipulisilppu. Vaivaa ainekset tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikinasta mureke uunipellille tai uunivuokaan. Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja asettele murekkeen pinnalle.

Ripottele pinnalle oreganoa ja juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa seuraksi perunasosetta tai keitettyjä perunoita ja raikasta salaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!