Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihamoussaka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juustoinen jauhelihamoussaka maistuu varmasti kaikille. Kokeile ja ylläty.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g perunaa
  • 150 g munakoisoa
  • 4 tomaattia
  • 1 tlk maustettua tomaattimurskaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia

Juustokastike

  • 25 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

Tee ensin juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja lisää kattilaan maito sekä mausteet. Anna kastikkeen saostua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto.

Ruskista jauheliha pannussa hienonnetun sipulin kanssa ja lisää tomaattimurska. Viipaloi kuoritut perunat, pestyt munakoisot ja tomaatit.

Nosta siivut kulhoon ja mausta ne suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain kasvikset ja jauheliha. Kaada pinnalle juustokastike ja kypsennä moussakaa 180 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 530 kcal

Proteiinia 37g (28 E%)

Hiilihydraatteja 36g (27 E%)

Kuitua 5g (annoksesta saa viidenneksen päivän kuiduntarpeesta)

Rasvaa 25g (42 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 13g (52% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 3,2g

Lisää aiheesta:

Itkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaRapukeittoKurpitsakeittoa ja paistettuja valkopapujaVegelasagneOsso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetut perunatLammas-kaalikeitto
MoussakaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Moussaka
  • 27.02.202010:09
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kari Aihisen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka"

  • 27.01.202013:04
    Kasvislasagne

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 16.11.201707:23
    Pääruoat

    Härkismoussaka

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Hovimestarin moussaka

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Moussaka à la Klein