Jauhelihalla ja pekonilla täytettyä kesäkurpitsaa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671364/landscape16_9/515/290/8b6c582821cf4db995fbfeb93a4789f2/kx/898940-3060.jpg)
Valitse isohko kesäkurpitsa, niin puolikas riittää yhdelle hengelle. Tämän ruokalajin voit valmistaa myös useammalle ruokailijalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Kahdelle
Raaka-aineet
- 1 kesäkurpitsa
- 250 g sika-nautajauhelihaa
- 1 rkl korppujauhoja
- 1 dl kermaa
- ½ pkt kuutioitua pekonia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 pieni keltasipuli
- 1 maustemitta jauhettua korianteria
- ½ dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan ja koverra sisus pois. Suolaa kesäkurpitsanpuolikkaat ja laita puolikkaat uunivuokaan. Paista uunissa ilman täytettä n. 15 minuuttia.
2. Anna korppujauhojen turvota kermassa hetki. Lisää jauheliha, pekoni, suola ja pippuri. Raasta sipuli ja kääntele täytteeseen korianterin kera.
3. Täytä kesäkurpitsanpuolikkaat ja ripottele päälle juustoa. Paista valmiiksi uunin alatasolla n. 35 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka