Jauhelihakeitto kylmäsavuporolla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661328/landscape16_9/515/290/5f8cde83c663dcebab682af22530ea2d/wP/1514677-11095.jpg)
Kunnallispoliittinen kokkaus päättyy tältä viikolta Perussuomalaisten Timo Soinin ja Akseli Herlevin voimin. Herrat kokkaavat Timo Soinin lempiruokaa eli jauhelihakeittoa, johon Akseli on lisännyt tuttuun tyyliinsä hieman mielenkiintoisia makuja muun muassa Lapista.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset 4:lle
- 400 g jauhelihaa
- 1 keltasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3 porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna
- 3 juuripersiljaa kuorittuna ja paloiteltuna
- 4 muhkeaa kiinteää perunaa pestynä, kuorittuna ja paloiteltuna
- 1 l lihalientä
- puolikas nippu tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
- 1 dl kylmäsavuporoa hienonnettuna
- 1 dl ranskankermaa vatkattuna
- muutama maustepippuri
- pari laakerinlehteä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Ruskista isossa kattilassa jauheliha. Lisää joukkoon paloitellut vihannekset ja mausteet. Lisää lihaliemi ja sen verran vettä, että ainekset peittyvät ja keitä keskilämmöllä 15-25 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsyneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoilun aikaan hienonna keiton päälle tuoretta lipstikkaa. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita joukkoon kylmäsavuporoa. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita tarjolle keiton
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka