Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihakeitto kylmäsavuporolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset 4:lle

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 keltasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna
  • 3 juuripersiljaa kuorittuna ja paloiteltuna
  • 4 muhkeaa kiinteää perunaa pestynä, kuorittuna ja paloiteltuna
  • 1 l lihalientä
  • puolikas nippu tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
  • 1 dl kylmäsavuporoa hienonnettuna
  • 1 dl ranskankermaa vatkattuna
  • muutama maustepippuri
  • pari laakerinlehteä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Ruskista isossa kattilassa jauheliha. Lisää joukkoon paloitellut vihannekset ja mausteet. Lisää lihaliemi ja sen verran vettä, että ainekset peittyvät ja keitä keskilämmöllä 15-25 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsyneet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoilun aikaan hienonna keiton päälle tuoretta lipstikkaa. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita joukkoon kylmäsavuporoa. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita tarjolle keiton

Kunnallispoliittinen kokkaus päättyy tältä viikolta Perussuomalaisten Timo Soinin ja Akseli Herlevin voimin. Herrat kokkaavat Timo Soinin lempiruokaa eli jauhelihakeittoa, johon Akseli on lisännyt tuttuun tyyliinsä hieman mielenkiintoisia makuja muun muassa Lapista.

Lisää aiheesta:

Paras makkarakeitto Kari Aihisen tapaanKolmen yrtin kanaa ja linssejäTorvisieni-pekonipastaLammaspullia, polentaa ja gremolataaLammas-kaalikeittoParsakeittoa ja parsasalaattia
JauhelihakeittoLiharuokaKananmunatonMakujaAkseli HerleviVideoreseptitPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakeitto
  • 22.01.202413:02
    Kaalikeitto

    Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohje

  • 09.01.202414:00
    Minestronekeitto

    Vappu Pimiän minestronekeitto

  • 03.03.202215:36
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen lasagnekeitto

  • 12.11.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kaali-jauhelihakeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihakeitto kylmäsavuporolla