Jauhelihakastiketta piiraassa

Jauhelihakastiketta ja pastaa – klassikko. Jauhelihakastike sopii hyvin myös piiraan täytteeksi. Kannattaa kokeilla.

6 palaan

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl kylmää vettä

Täyte

  • 350 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 purjo, viipaleina
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl timjamia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 liemikuutio, murustettuna
  • 3 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, lisää vesi työstä taikinaksi ja laita kylmään 1 tunniksi. Ruskista jauheliha hyvin ja murusta se.

2. Ruskista sitten purjo, sekoita kaikki täytteen ainekset.

3. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Säästä hieman taikinaa suikaleiksi piiraan päälle. Esipaista piiraskuorta 10 minuuttia.

4. Kaada täyte vuokaan. Laita päälle taikinasuikaleita, penslaa munalla. Paista kypsäksi uunissa 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat