Jauhelihakastiketta piiraassa
Jauhelihakastiketta ja pastaa – klassikko. Jauhelihakastike sopii hyvin myös piiraan täytteeksi. Kannattaa kokeilla.
6 palaan
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl kylmää vettä
Täyte
- 350 g sika-nautajauhelihaa
- 1 purjo, viipaleina
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl basilikaa
- 1 tl oreganoa
- ½ tl timjamia
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl vettä
- 1 liemikuutio, murustettuna
- 3 dl juustoraastetta
- 1 kananmuna penslaukseen
- suolaa ja pippuria
- voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, lisää vesi työstä taikinaksi ja laita kylmään 1 tunniksi. Ruskista jauheliha hyvin ja murusta se.
2. Ruskista sitten purjo, sekoita kaikki täytteen ainekset.
3. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Säästä hieman taikinaa suikaleiksi piiraan päälle. Esipaista piiraskuorta 10 minuuttia.
4. Kaada täyte vuokaan. Laita päälle taikinasuikaleita, penslaa munalla. Paista kypsäksi uunissa 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan