Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihakastiketta piiraassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jauhelihakastiketta ja pastaa – klassikko. Jauhelihakastike sopii hyvin myös piiraan täytteeksi. Kannattaa kokeilla.

6 palaan

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl kylmää vettä

Täyte

  • 350 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 purjo, viipaleina
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl timjamia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 liemikuutio, murustettuna
  • 3 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, lisää vesi työstä taikinaksi ja laita kylmään 1 tunniksi. Ruskista jauheliha hyvin ja murusta se.

2. Ruskista sitten purjo, sekoita kaikki täytteen ainekset.

3. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Säästä hieman taikinaa suikaleiksi piiraan päälle. Esipaista piiraskuorta 10 minuuttia.

4. Kaada täyte vuokaan. Laita päälle taikinasuikaleita, penslaa munalla. Paista kypsäksi uunissa 20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Kanapiirakka parsakaalillaJauhelihapiiras purjosuikaleillaJauhelihapiirakka jogurtillaPaahtopaistipiirasTomaattipiiras kasslerillaJuhlava kanapiiras
JauhelihapiirakkaLiharuokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 08.08.202108:00
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista

  • 05.09.201710:20
    Lihapiirakka

    Kirsin lihapiirakat uunissa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-munuaispiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Mausteinen kaali-lihapiirakka