Jauhelihakastike spagetille
Tee tätä iso annos ja pakasta muovirasioihin. Sillä aikaa kun sulatat kastiketta mikrossa, keität jo pastan, mikä helpotus toisinaan työn jälkeen. Valkosipulisilppua tekee tästä vähän aikuisemman makuisen.
Kahdeksalle
- 1 kg sikanautajauhelihaa
- ½ rkl suolaa
- 3/4 tl mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 2 sipulia
- 1 lihaliemikuutio
- 1 ½ dl vehnäjauhoa
- 1 dl vettä
- 100 g tomaattipyreetä (½ tuubia)
- 2 purkkia tomaattimurskaa
Lisäksi
- spagettia
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Paista jauheliha pannulla pienissä erissä ja murentaen. Siirrä pataan. Leikkaa sipuli kuutioiksi.
2. Ruskista sipulikuutiot ja laita pataan. Lisää pataan kaikki muut ainekset ja keitä hiljaa kannen alla noin tunti. Lisää hieman vettä, jos on tarvis.
3. Tarjoile kastiketta vastakeitetyn spagetin kanssa ja raasta juustoa päälle tai ripota valmista raastetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan