Jauheliha-lehtikaalipyörykät ja kantarellikastike

29.8.2014 Kokeile Hellapoliisin herkullisia lihapullia, jotka saavat makua lehtikaalista!

Ainekset (noin 30kpl)

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli silputtuna + 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 muna
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 (n. 2 dl) iso lehtikaalinlehti silputtuna

Kantarellikastike

  • ½ l kantarelleja
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 2-3 rkl voita tai margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Laita naudan jauheliha kulhoon. Silppua sipuli ja kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulisilppua hetki ja anna jäähtyä. Lisää jäähtynyt sipulisilppua jauhelihan joukkoon. Riko joukkoon muna. Lisää suola rakuuna, mustapippuri ja hienonnetut valkosipulinkynnet, sekä lehtikaalisilppu. Sekoita tasaiseksi massaksi ja pyörittele pieniksi pyöryköiksi. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa, tai paista pannulla voissa tai öljyssä.

Valmista seuraksi kantarellikastike. Putsaa sienistä multa roskat. Leikkaa isoja sieniä tarvittaessa hieman pienemmiksi. Sulata voi tai margariini pannulla. Lisää sienet ja sipulisilppu. Kääntele hetki, kunnes sienet kutistuvat. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kääntele. Lisää kerma ja anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Mausta valmis kastike suolalla.

Nauti lihapyörykät kantarellikastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!