Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauheliha-lehtikaalipyörykät ja kantarellikastike

Julkaistu 29.08.2014 15:10

29.8.2014 Kokeile Hellapoliisin herkullisia lihapullia, jotka saavat makua lehtikaalista!

Ainekset (noin 30kpl)

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli silputtuna + 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 muna
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 (n. 2 dl) iso lehtikaalinlehti silputtuna

Kantarellikastike

  • ½ l kantarelleja
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 2-3 rkl voita tai margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Laita naudan jauheliha kulhoon. Silppua sipuli ja kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulisilppua hetki ja anna jäähtyä. Lisää jäähtynyt sipulisilppua jauhelihan joukkoon. Riko joukkoon muna. Lisää suola rakuuna, mustapippuri ja hienonnetut valkosipulinkynnet, sekä lehtikaalisilppu. Sekoita tasaiseksi massaksi ja pyörittele pieniksi pyöryköiksi. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa, tai paista pannulla voissa tai öljyssä.

Valmista seuraksi kantarellikastike. Putsaa sienistä multa roskat. Leikkaa isoja sieniä tarvittaessa hieman pienemmiksi. Sulata voi tai margariini pannulla. Lisää sienet ja sipulisilppu. Kääntele hetki, kunnes sienet kutistuvat. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kääntele. Lisää kerma ja anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Mausta valmis kastike suolalla.

Nauti lihapyörykät kantarellikastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Italialaiset pikkulihapullat ja tomaattikastikettaSienitäytteiset lihakääryleetHirvipullat ja juures-kuminasalaattiJauhelihamurekeLindströminpihvit ja piparjuurikermakstikeKesäkurpitsalasagne
LihapullatSienetPäivän reseptiHellapoliisiSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti