Jauheliha-juurescannellonit

Appelsiini ja hunaja antavat tälle täyttävälle ruoalle uusia makuvivahteita. Valmistuksessa on monta vaihetta, jotka vievät oman aikansa. Raikkaasti appelsiinilta maistuvat juurekset kuitenkin palkitsevat vaivannäön.

4 annosta

  • 8-12 cannelloni-putkea
  • 1 annos jauhelihakastiketta
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 150 g juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 2 appelsiinia
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl hunajaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Täytä cannelloni-putket jauhelihakastikkeella.

2. Leikkaa juurekset kuutioiksi ja hienonna sipuli. Purista appelsiinien mehu ja raasta kuoret. Kypsennä/kuullota juureksia ja sipulia hunajassa ja voissa. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada juurekset ja liemi cannellonien päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Ota välillä vuoka uunista ja valele cannelloneja paistoliemellä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.