Jauheliha-juurescannellonit
Appelsiini ja hunaja antavat tälle täyttävälle ruoalle uusia makuvivahteita. Valmistuksessa on monta vaihetta, jotka vievät oman aikansa. Raikkaasti appelsiinilta maistuvat juurekset kuitenkin palkitsevat vaivannäön.
4 annosta
- 8-12 cannelloni-putkea
- 1 annos jauhelihakastiketta
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 150 g juuriselleriä
- 1 sipuli
- 2 appelsiinia
- 2 rkl voita
- 3 rkl hunajaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Täytä cannelloni-putket jauhelihakastikkeella.
2. Leikkaa juurekset kuutioiksi ja hienonna sipuli. Purista appelsiinien mehu ja raasta kuoret. Kypsennä/kuullota juureksia ja sipulia hunajassa ja voissa. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kaada juurekset ja liemi cannellonien päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Ota välillä vuoka uunista ja valele cannelloneja paistoliemellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti