Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Japanilainen Lohi-bento– Saijan resepti

Julkaistu 28.02.2023 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Ainekset

  • 2kpl Limeä
  • 1tl Misotahna
  • 2tl Mustia seesaminsiemeniä
  • 2dl Soijakastiketta
  • 0,5dl Ruokosokeria
  • 2kpl Valkosipulinkynttä
  • 4kpl Ananaskirsikkaa
  • Kourallinen neulapapuja
  • 1kpl Osterivinokas
  • 2kpl Keltajuurta
  • Kourallinen thaibasilikaa
  • 1tl Suolaa
  • 2tl Seesamiöljyä
  • Ramen-nuudelia

Valmistusohje

Marinoi lohi suolalla, riisiviinietikalla ja seesamiöljyllä. Laita jääkaappiin. Leikkaa inkivääri lastuiksi mandoliinilla ja kiehauta 1dl riisiviinietikassa, jossa on 1rkl ruokosokeria. Laita liemessä jäähtymään.

Siivuta ohueksi mandoliinilla keltajuuret ja valmista juurikkaille riisiviinietikasta, limestä, seesamiöljystä ja misosta kastike. Lisää suolaa maun mukaan.

Paista pannulla seesamiöljyssä ja valkosipulissa neulapavut sekä viipaloitu osterivinokas.

Kokoa boxin kahteen laatikkoon salaatti thaibasilikasta ja silmusalaatista. Laita kastikkeeksi keltajuurten lientä. Kiehauta teriyakikastiketta varten kattilassa soijaa 2dl  ja valkosipulia 1 kynsi paloiteltuna sekä ruokosokeria 3-4rkl ja viinietikkaa 1rkl ja 1 limen menu. Jäähdytä teriyakikastike.

Kiehauta vettä kattilassa ja lisää suolaa maun mukaan. Kaada Ramen-nuudelit kuumaan veteen ja kaada vesi pois. Mausta nuudelit seesamiöljyllä ja seesaminsiemenillä ja laita laatikkoon omaan osioonsa. Laita samaan osioon myös paistetut neulapavut.

Tee marinoituneesta lohesta pieniä rullia. Laita yhteen laatikkoon keltajuurta, ja lohirullat sekä inkivääriviipaleet.

Laita salaatin päälle yhteen osioon paistetut sienet ja keltajuuret. Koristele laatikot ananaskirsikoilla.

Lisää aiheesta:

Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan limeporsasta ja kookosnuudelitMasterChef: Thaimaalainen lohikatkarapukeitto – Kristiinan reseptiLohi-bento – Katjan reseptiKatkarapu bentobox – Heinin reseptiMasterChef: Aasialainen tomaattikeitto ja kantarellia – Katjan reseptiTeriyaki-kanavartaat, grillattua kasvis-nuudelisalaattia ja teriyaki-korianteri-jogurttikastike
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti