Japanilainen Lohi-bento– Saijan resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.
Ainekset
- 2kpl Limeä
- 1tl Misotahna
- 2tl Mustia seesaminsiemeniä
- 2dl Soijakastiketta
- 0,5dl Ruokosokeria
- 2kpl Valkosipulinkynttä
- 4kpl Ananaskirsikkaa
- Kourallinen neulapapuja
- 1kpl Osterivinokas
- 2kpl Keltajuurta
- Kourallinen thaibasilikaa
- 1tl Suolaa
- 2tl Seesamiöljyä
- Ramen-nuudelia
Valmistusohje
Marinoi lohi suolalla, riisiviinietikalla ja seesamiöljyllä. Laita jääkaappiin. Leikkaa inkivääri lastuiksi mandoliinilla ja kiehauta 1dl riisiviinietikassa, jossa on 1rkl ruokosokeria. Laita liemessä jäähtymään.
Siivuta ohueksi mandoliinilla keltajuuret ja valmista juurikkaille riisiviinietikasta, limestä, seesamiöljystä ja misosta kastike. Lisää suolaa maun mukaan.
Paista pannulla seesamiöljyssä ja valkosipulissa neulapavut sekä viipaloitu osterivinokas.
Kokoa boxin kahteen laatikkoon salaatti thaibasilikasta ja silmusalaatista. Laita kastikkeeksi keltajuurten lientä. Kiehauta teriyakikastiketta varten kattilassa soijaa 2dl ja valkosipulia 1 kynsi paloiteltuna sekä ruokosokeria 3-4rkl ja viinietikkaa 1rkl ja 1 limen menu. Jäähdytä teriyakikastike.
Kiehauta vettä kattilassa ja lisää suolaa maun mukaan. Kaada Ramen-nuudelit kuumaan veteen ja kaada vesi pois. Mausta nuudelit seesamiöljyllä ja seesaminsiemenillä ja laita laatikkoon omaan osioonsa. Laita samaan osioon myös paistetut neulapavut.
Tee marinoituneesta lohesta pieniä rullia. Laita yhteen laatikkoon keltajuurta, ja lohirullat sekä inkivääriviipaleet.
Laita salaatin päälle yhteen osioon paistetut sienet ja keltajuuret. Koristele laatikot ananaskirsikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko