Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jänistä ja pastaa kermakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 2 jäniksen selkäpalaa
  • voita paistamiseen
  • pastaa 4 ruokailijalle

Marinadi

  • ½ dl punaviiniä
  • 1 dl ruokaöljyä
  • ½ tl rosmariinia
  • 1/4 tl mustapippuria
  • ½ tl timjamia

Kermakastike

  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • ½ tl soijaa
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi

  • 250 g parsakaalinnuppuja
  • 2 omenaa
  • mustaherukkahyytelöä

Valmistusohje

1. Poista lihasta jänteet ja rasva. Valmista marinadi timjamista, punaviinistä, ruokaöljystä, rosmariinista ja mustapippuri. Marinoi lihoja yön yli. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista lihat voissa. Jatka kypsentämistä uunissa noin 20 minuuttia. Kääri folioon ja jätä vetäytymään.

2. Kermakastike: Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Siirrä kattila takaisin levylle. Lisää lihaliemi vähän kerrallaan. Keitä noin viisi minuuttia. Lisää kerma ja soija. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuori ja puolita ja poista siemenkodat. Kiehauta omenanpuolikkaat. Täytä jäähtyneet puolikkaat mustaherukkahyytelöllä. Keitä parsakaalinnuput pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Irrota selkäpaloista lihat. Kaada folioon kertynyt lihaneste kastikkeen joukkoon. Asettele omenat, parsakaali ja liha tarjoiluvadille. Tarjoile kastike ja pasta erikseen.

Ota ateriaa suunnitellessasi huomioon, että jäniksen selkäpaloja marinoidaan yön yli. Jänis on juhlaruokaa parhaimmillaan. Tässä se tarjoillaan pastan kera, mutta lisukkeeksi sopivat myös keitetyt perunat tai riisi.

Lisää aiheesta:

Haudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaVasikkablanquette curryn ja kapristen keraUlkofilee punaviinikastikkeessaVitello tonnatoJauhelihalasagneIsoäidin marinoitu naudanpaisti
JänistäLiharuokaRiistakausiPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Jänistä
  • 18.02.201300:00
    Patee

    Jänispaté

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jänistä ja pastaa kermakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jänistä ja balsamicoa