Jänistä ja pastaa kermakastikkeessa

Ota ateriaa suunnitellessasi huomioon, että jäniksen selkäpaloja marinoidaan yön yli. Jänis on juhlaruokaa parhaimmillaan. Tässä se tarjoillaan pastan kera, mutta lisukkeeksi sopivat myös keitetyt perunat tai riisi.

4 annosta

  • 2 jäniksen selkäpalaa
  • voita paistamiseen
  • pastaa 4 ruokailijalle

Marinadi

  • ½ dl punaviiniä
  • 1 dl ruokaöljyä
  • ½ tl rosmariinia
  • 1/4 tl mustapippuria
  • ½ tl timjamia

Kermakastike

  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • ½ tl soijaa
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi

  • 250 g parsakaalinnuppuja
  • 2 omenaa
  • mustaherukkahyytelöä

Valmistusohje

1. Poista lihasta jänteet ja rasva. Valmista marinadi timjamista, punaviinistä, ruokaöljystä, rosmariinista ja mustapippuri. Marinoi lihoja yön yli. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista lihat voissa. Jatka kypsentämistä uunissa noin 20 minuuttia. Kääri folioon ja jätä vetäytymään.

2. Kermakastike: Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Siirrä kattila takaisin levylle. Lisää lihaliemi vähän kerrallaan. Keitä noin viisi minuuttia. Lisää kerma ja soija. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuori ja puolita ja poista siemenkodat. Kiehauta omenanpuolikkaat. Täytä jäähtyneet puolikkaat mustaherukkahyytelöllä. Keitä parsakaalinnuput pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Irrota selkäpaloista lihat. Kaada folioon kertynyt lihaneste kastikkeen joukkoon. Asettele omenat, parsakaali ja liha tarjoiluvadille. Tarjoile kastike ja pasta erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!