Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jänispata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 1 nyljetty ja suolistettu jänis (n. 2 kg)
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 4 valkoraitaista punajuurta (chioggia)
  • 25 g voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl riistafondia
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 8 katajanmarjaa
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl mustaviinimarjahyytelöä

Koristeeksi

  • 100 g tuoreita sokeriherneitä

Lisäksi

  • keitettyjä perunoita
  • pihlajanmarjahyytelöä
  • hölskytyskurkkuja

Valmistusohje

1. Puhdista jänis ja leikkaa se patapaloiksi. Reidet paloitellaan 3 osaan, rinta 2 osaan ja selkä 4 osaan. Kaula ja mahanreunat käytetään keitettäessä, mutta ei tarjoilla. Puhdista sipuli, porkkana ja valkoraitaiset punajuuret. Kuori sipuli ja porkkana ja paloittele. Murskaa katajanmarjat.

2. Ruskista lihat hyvin voissa ja siirrä pataan. Ripota päälle jauhot ja sekoita. Lisää sipuli, porkkana ja raitajuuret. Kaada pataan viini, riistafondi ja soija, lusikoi tomaattipyree. Lisää katajanmarjat, laakerinlehti, suola, pippuri ja viinimarjahyytelö. Keitä kannella peitettynä hiljakseen noin 45 minuuttia, tai kunnes liha on mureaa. Tarkista, ettei pata pääse kuivumaan ja lisää nestettä tarvittaessa.

Kun jäniksenliha luineen valmistetaan padassa vihannesten, katajanmarjojen ja muiden mausteiden kanssa, riistan maku nousee esiin erityisen selvästi. Patajäniksestä tulee aina mureaa ja herkullista.Se, kuinka kauan kypsentäminen kestää riippuu jäniksen iästä. Keitetyt perunat, pihlajanmarjahyytelö ja hölskytyskurkut maistuvat ihanasti padan ohessa.

3. Poista sokeriherneistä kovat kannat ja suikaloi palot. Nosta liha, porkkana ja raitajuuret padasta kannelliseen tarjoilukulhoon. Poista ne osat lihasta, joita ei tarjoilla sekä laakerinlehdet ja katajanmarjat. Siivilöi kastike, kiehauta se ja kaada lihojen ja vihannesten päälle, sirota pinnalle sokerihernesuikaleet ja tarjoile heti keitettyjen perunoiden, pihlajanmarjahyytelön ja hölskytyskurkkujen (kurkkuviipaleita ja etikkaa hölskytetään kahden lautasen välissä) kanssa.

Lisää aiheesta:

Klassinen pot-au-feuRanskalainen jänispataJänispata Hallingin tapaanBurgundin pataPeurankyljykset ja korvasienimuhennosJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin kera
JänispataPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jänispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu jänis padassa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ranskalainen jänispata

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jänispata Hallingin tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jänis kermakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jänispata