Jänispata Hallingin tapaan

Vain peura ja saksanhirvi voivat kilpailla jäniksen kanssa voimakkaassa riistanmaussa. Kun jäniksenliha luineen valmistetaan padassa katajanmarjojen ja muiden mausteiden kanssa riistainen aromi tulee erityisesti esiin. Jäniksenlihan keittoaika riippuu siitä, miten nuori eläin on.

Kuudelle

  • 1 nyljetty ja suolistettu jänis (n. 2kg)
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 30 g juuriselleriä
  • 25 g voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl riistafondia
  • 1 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • pihlajanmarjahyytelöä
  • hölskytyskurkkua

Valmistusohje

1. Puhdista jänis ja leikkaa se patapaloiksi. Reisi leikataan 3 osaan, rinta 2 osaan ja selkä 4 osaan. Kaula ja mahanahat käytetään keitokseen, mutta ei tarjoilla. Kuori ja paloittele sipuli, porkkana ja selleri.

2. Ruskista lihat voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Sirottele pinnalle jauhoa ja sekoita. Lisää pataan sipuli, porkkana ja selleri ja kaada päälle viini ja riistafondi sekä tipauta lusikallinen hyytelöä. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hiljaa kannen alla noin 45 minuuttia, tai kunnes liha on mureaa. Vahdi, ettei pata kiehu kuivaksi.

3. Nosta lihat, porkkana- ja selleripalat kannelliseen tarjoiluastiaan. Poista ne osat, joita ei tarjoilla. Siivilöi kastike, kiehauta vielä ja kaada lihan ja vihannesten päälle. Tarjoile keitettyjen perunoiden, pihlajanmarjahyytelön sekä etikassa ja tillisilpussa hölskytettyjen kurkkujen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!