Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jänispata Hallingin tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 1 nyljetty ja suolistettu jänis (n. 2kg)
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 30 g juuriselleriä
  • 25 g voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl riistafondia
  • 1 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • pihlajanmarjahyytelöä
  • hölskytyskurkkua

Valmistusohje

1. Puhdista jänis ja leikkaa se patapaloiksi. Reisi leikataan 3 osaan, rinta 2 osaan ja selkä 4 osaan. Kaula ja mahanahat käytetään keitokseen, mutta ei tarjoilla. Kuori ja paloittele sipuli, porkkana ja selleri.

2. Ruskista lihat voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Sirottele pinnalle jauhoa ja sekoita. Lisää pataan sipuli, porkkana ja selleri ja kaada päälle viini ja riistafondi sekä tipauta lusikallinen hyytelöä. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hiljaa kannen alla noin 45 minuuttia, tai kunnes liha on mureaa. Vahdi, ettei pata kiehu kuivaksi.

3. Nosta lihat, porkkana- ja selleripalat kannelliseen tarjoiluastiaan. Poista ne osat, joita ei tarjoilla. Siivilöi kastike, kiehauta vielä ja kaada lihan ja vihannesten päälle. Tarjoile keitettyjen perunoiden, pihlajanmarjahyytelön sekä etikassa ja tillisilpussa hölskytettyjen kurkkujen kanssa.

Vain peura ja saksanhirvi voivat kilpailla jäniksen kanssa voimakkaassa riistanmaussa. Kun jäniksenliha luineen valmistetaan padassa katajanmarjojen ja muiden mausteiden kanssa riistainen aromi tulee erityisesti esiin. Jäniksenlihan keittoaika riippuu siitä, miten nuori eläin on.

Lisää aiheesta:

Paistettu broileri kermakastikkeessaMarinoitu jänis padassaVitello tonnatoSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaKotitekoinen pylsyJänispata
JänispataPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jänispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu jänis padassa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ranskalainen jänispata

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jänispata Hallingin tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jänis kermakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jänispata