Jänispata
Jänispadan keittoaika riippuu eläimen iästä – mitä vanhempi, sitä pidempi keittoaika, n. 1-1 ½ tuntia. Kokeile tikulla välillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 jänis, n. 2 kg, nyljetty ja puhdistettu
- 150 g kuutioitua pekonia
- 10 pikkusipulia
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 1 pss kivettömiä, kuivattuja luumuja
- 1 dl kermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 1 pullo yksinkertaista punaviiniä
- 1 tl timjamia
- 2 laakerinlehteä
- 1 keltasipuli, viipaleina
- 6 katajanmarjaa, murskattuina
Valmistusohje
1. Paloittele jänis pienemmiksi paloiksi, laita ne astiaan.
2. Sekoita marinadi ja kaada lihapaloille. Laita jääkaappiin vähintään 1 vuorokaudeksi.
3. Ruskista pekoni kevyesti, sitten sipulit ja sienet.
4. Nosta lihat marinadista, siivilöi marinadi. Mausta ja ruskista lihat, laita ne pataan sipulien ja pekonin kera. Kaada päälle hieman marinadia ja hauduta kannen alla, kunnes liha on mureaa.
5. Lisää tarvittaessa marinadia. Lisää luumut varttia ennen kuin liha on kypsää.
6. Nosta lihat padasta, suurusta kastike jauhoilla, jotka olet sekoittanut kermaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti