Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jänispata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jänispadan keittoaika riippuu eläimen iästä – mitä vanhempi, sitä pidempi keittoaika, n. 1-1 ½ tuntia. Kokeile tikulla välillä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 jänis, n. 2 kg, nyljetty ja puhdistettu
  • 150 g kuutioitua pekonia
  • 10 pikkusipulia
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 1 pss kivettömiä, kuivattuja luumuja
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria

Marinadi

  • 1 pullo yksinkertaista punaviiniä
  • 1 tl timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 keltasipuli, viipaleina
  • 6 katajanmarjaa, murskattuina

Valmistusohje

1. Paloittele jänis pienemmiksi paloiksi, laita ne astiaan.

2. Sekoita marinadi ja kaada lihapaloille. Laita jääkaappiin vähintään 1 vuorokaudeksi.

3. Ruskista pekoni kevyesti, sitten sipulit ja sienet.

4. Nosta lihat marinadista, siivilöi marinadi. Mausta ja ruskista lihat, laita ne pataan sipulien ja pekonin kera. Kaada päälle hieman marinadia ja hauduta kannen alla, kunnes liha on mureaa.

5. Lisää tarvittaessa marinadia. Lisää luumut varttia ennen kuin liha on kypsää.

6. Nosta lihat padasta, suurusta kastike jauhoilla, jotka olet sekoittanut kermaan.

Lisää aiheesta:

Marinoitu jänis padassaHirven hapanpaistiKatalonialainen lammaspataJänispata kantarellien keraOluenpanijan villi pataPorter-paisti porosta
JänispataKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jänispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu jänis padassa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ranskalainen jänispata

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jänispata Hallingin tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jänis kermakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jänispata