Jänispata
Jänispadan keittoaika riippuu eläimen iästä – mitä vanhempi, sitä pidempi keittoaika, n. 1-1 ½ tuntia. Kokeile tikulla välillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 jänis, n. 2 kg, nyljetty ja puhdistettu
- 150 g kuutioitua pekonia
- 10 pikkusipulia
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 1 pss kivettömiä, kuivattuja luumuja
- 1 dl kermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 1 pullo yksinkertaista punaviiniä
- 1 tl timjamia
- 2 laakerinlehteä
- 1 keltasipuli, viipaleina
- 6 katajanmarjaa, murskattuina
Valmistusohje
1. Paloittele jänis pienemmiksi paloiksi, laita ne astiaan.
2. Sekoita marinadi ja kaada lihapaloille. Laita jääkaappiin vähintään 1 vuorokaudeksi.
3. Ruskista pekoni kevyesti, sitten sipulit ja sienet.
4. Nosta lihat marinadista, siivilöi marinadi. Mausta ja ruskista lihat, laita ne pataan sipulien ja pekonin kera. Kaada päälle hieman marinadia ja hauduta kannen alla, kunnes liha on mureaa.
5. Lisää tarvittaessa marinadia. Lisää luumut varttia ennen kuin liha on kypsää.
6. Nosta lihat padasta, suurusta kastike jauhoilla, jotka olet sekoittanut kermaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa