Jälkiruokasinfonia
Yllätä vieraasi kolmiosaisella jälkiruokasinfonialla aterian päätteeksi: Kanelitarteletti kirsikkahillokkeen ja jäätelön kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Kanelitartelettitaikina
- 120 g voita
- 2/3 dl tomusokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
Täyte
- 2 ½ dl maitoa
- 1 kanelitanko
- 2 rkl maissitärkkelystä (maizenaa)
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ dl kidesokeria
- ½ maustemitta suolaa
- 2 munanvalkuaista
- 1 dl kidesokeria
Kirsikkahilloke
- 300 g kivettömiä kirsikoita
- 1 ½ dl sokeria
Tarjoiluun
- ½ l jäätelöä
Valmistusohje
1. Kanelitarteletti: Sekoita nopeasti voi, tomusokeri, jauhot ja suola. Päällystä taikinalla neljä annosvuokaa, aseta vuoat kylmään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita maito, kaneli, maizena, jauhot, sokeri ja suola ja kuumenna kiehuvaksi samalla kovaa vatkaten kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä, poimi kanelitanko pois. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita valkuaisvaahto maitoseokseen. Kaada taikina tartelettikuoriin ja paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Jos tarteletit saavat liikaa väriä, peitä ne alumiinifoliolla. Ota uunista ja jäähdytä.
2. Hilloke: Sekoita kirsikat ja sokeri kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes kirsikat tuntuvat pehmeiltä, mutteivät vielä täysin muussaannu. Anna jäähtyä.
3. Laita tarteletit lautasille, lisää päälle hilloketta ja jäätelöä. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa