Jääkaapintyhjennysmunakas
Davidin mielestä ruokia ei saa kohdella kaltoin. Jääkaapintyhjennys-munakas on monen vihanneksenkin pelastaja. Tämä resepti on todella helppo tehdä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 5 munaa
- 1 kuorittu
- ohueksi viipaloitu peruna
- 1 ohueksi viipaloitu punainen paprika
- 1 ohueksi viipaloitu sipuli
- 1 kuppi raastettua grana-padano -juustoa
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
Muutama minuutti vain ja herkullinen ja ravitseva ateria on valmis. Se kelpaisi kuninkaallisellekin.
- Sekoita munat ja grana-padano -juusto kulhossa. Mausta suolalla.
- Kuumenna oliiviöljy tarttumattomalla pannulla. Lisää perunat, paprikat ja sipulit, ja keitä niitä viisi minuuttia, tai niin kauan kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
- Kaada munaseos paistinpannulle. Hajota seos haarukalla tasaiseksi.
- Paista noin 3-4 minuuttia kannen alla. Käännä munakas varovasti ympäri ja keitä toiset kaksi minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa