Jäädytetty vadelma-tiramisu
Kesäisistä vadelmista syntyy myös italialaishenkinen tiramisu. Tämä jälkiruoka on tehty jäätelöä apuna käyttäen, ja löytyypä reseptistä loraus amarettoakin. Reseptistä noin 8 annosta.
Pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Täyte
- 3 dl espressokahvia
- Amaretto-likööriä
- 1 litra vaniljajäätelöä
- noin 1litra vadelmia
Valmistusohje
Vuoraa suorakaiteen muotoinen noin 1,5 litran leipävuoka leivinpaperilla. Sulata taikinalevyt ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.
Kauli molempia levyjä hieman, vuoan pohjan kokoisiksi levyiksi. Paista levyt 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Valmista kahvi ja terästä liköörillä makusi mukaan. Pehmennä jäätelö. Nosta vuoan pohjalle toinen murotaikinalevyistä. Kostuta levy kunnolla kahvilla.
Levitä puolet pehmenneestä vaniljajäätelöstä murotaikinalevyn päälle. Aseta pinnalle toinen levy ja kostuta myös se hyvin kahvilla. Asettele päälle puolet vadelmista.
Levitä päälle loput jäätelöstä ja asettele pinnalle loput vadelmat. Peitä huolella ja jäädytä pakkasessa vähintään 4 tunnin ajan tai mieluiten yön yli.
Kumoa jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista.
Resepti:Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta