Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jäädytetty ranskankermatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 hengelle

  • 10 digestiivikeksiä
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruuna
  • 2 dl ranskankermaa (crème fraiche)

Valmistusohje

1. Murskaa keksit ja laita murut sekä kuutioitu voi sekoittimeen. Käytä laitetta pitokytkimellä ensin muutaman kerran vain hetken, sitten korkealla nopeudella pidempään, kunnes tuloksena on murokokkareita. Kaada kokkareet irtopohjavuokaan, levitä ja painele torttupohjaksi. Tämän kaiken voi tehdä tietysti myös käsin.

2. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Tämä käy helpoimmin niin, että annat valkuaisen valua sormiesi välistä alla olevaan astiaan. Käteesi jää ehjä keltuainen, jonka siirrät toiseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma.

3. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta tai suikaloi keltainen kuori ohuelti. Purista sitruunasta mehu. Lisää munankeltuaisten joukkoon sokeri, vaniljasokeri, ranskankerma sekä sitruunankuori ja -mehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen varovasti nostellen valkuais- ja kermavaahto.

Tämän ihanan jälkiruoan pohja tehdään keksinmuruista ja sen raikkaan happamenmakea täyte sitruunasta, vaniljasokerista ja ranskankermasta (crème fraiche). Monitoimi- tai yleiskone on avuksi pohjan tekemisessä.

4. Kaada seos torttupohjalle. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita se pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Anna tortun olla huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Pakastettu juustokakkuSitruunajäätelö ja unohdusmarenkiVadelmatarteletit ja vadelmakastikeAppelsiini-mansikkatartePakastettu ranskankermatorttuJuustokakku kirsikoiden kera
TorttuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu