Itse tehty maksapasteija

Itse tehty maksapasteija on itsestäänselvyys seisovassa pöydässä – varsinkin jouluna. Tarkista, että pasteijasta tulee juuri läpikypsää. Tarjoile mielellään hillosipuleiden, pikkelsin ja pikkukurkkujen kera.

Kuudelle

  • 400 g pakastettua kananmaksaa
  • 200 g naudanmaksaa
  • 1 pieni rasia anjovisfileitä
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 maustemitta jauhettua mausteneilikkaa
  • halutessasi, 4 cl konjakkia
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Voitele korkea, n. 1 litran uunivuoka.

3. Sulata kananmaksa ja paista n. 1/3 siitä pannulla voissa, mausta.

4. Soseuta loput kananmaksasta, naudanmaksa sekä sipuli hienoksi taikinaksi. Muussaa anjovikset ja lisää taikinaan. Työstä mukaan muut ainekset paitsi laakerinlehdet.

5. Täytä vuoka taikinalla, laita keskelle ruskistettu kananmaksa. Laita päälle laakerinlehdet.

6. Peitä alumiinifoliolla johon pistelet ilmareikiä. Paista vesihauteessa uunin alatasolla vajaa tunti. Poista folio loppua kohti jotta pinta saa väriä. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja