Itse tehty maksapasteija
Itse tehty maksapasteija on itsestäänselvyys seisovassa pöydässä – varsinkin jouluna. Tarkista, että pasteijasta tulee juuri läpikypsää. Tarjoile mielellään hillosipuleiden, pikkelsin ja pikkukurkkujen kera.
Kuudelle
- 400 g pakastettua kananmaksaa
- 200 g naudanmaksaa
- 1 pieni rasia anjovisfileitä
- 1 keltasipuli
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 ½ dl kermaa
- 2 kananmunaa
- 1 maustemitta jauhettua mausteneilikkaa
- halutessasi, 4 cl konjakkia
- 2 pientä laakerinlehteä
- suolaa ja pippuria
- voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Voitele korkea, n. 1 litran uunivuoka.
3. Sulata kananmaksa ja paista n. 1/3 siitä pannulla voissa, mausta.
4. Soseuta loput kananmaksasta, naudanmaksa sekä sipuli hienoksi taikinaksi. Muussaa anjovikset ja lisää taikinaan. Työstä mukaan muut ainekset paitsi laakerinlehdet.
5. Täytä vuoka taikinalla, laita keskelle ruskistettu kananmaksa. Laita päälle laakerinlehdet.
6. Peitä alumiinifoliolla johon pistelet ilmareikiä. Paista vesihauteessa uunin alatasolla vajaa tunti. Poista folio loppua kohti jotta pinta saa väriä. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti