Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itse tehty maksapasteija

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 400 g pakastettua kananmaksaa
  • 200 g naudanmaksaa
  • 1 pieni rasia anjovisfileitä
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 maustemitta jauhettua mausteneilikkaa
  • halutessasi, 4 cl konjakkia
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Voitele korkea, n. 1 litran uunivuoka.

3. Sulata kananmaksa ja paista n. 1/3 siitä pannulla voissa, mausta.

4. Soseuta loput kananmaksasta, naudanmaksa sekä sipuli hienoksi taikinaksi. Muussaa anjovikset ja lisää taikinaan. Työstä mukaan muut ainekset paitsi laakerinlehdet.

5. Täytä vuoka taikinalla, laita keskelle ruskistettu kananmaksa. Laita päälle laakerinlehdet.

6. Peitä alumiinifoliolla johon pistelet ilmareikiä. Paista vesihauteessa uunin alatasolla vajaa tunti. Poista folio loppua kohti jotta pinta saa väriä. Anna jäähtyä.

Itse tehty maksapasteija on itsestäänselvyys seisovassa pöydässä – varsinkin jouluna. Tarkista, että pasteijasta tulee juuri läpikypsää. Tarjoile mielellään hillosipuleiden, pikkelsin ja pikkukurkkujen kera.

Lisää aiheesta:

Joulun maksapasteijaViherpippurimaksapasteijaJoulun itsetehty maksapasteijaSmoolantilainen karkea maksapasteijaGlaseerattu kananmaksapasteijaTanskalainen maksapasteija
MaksapasteijaAlkuruoatJouluLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija
  • 19.01.202311:16
    Lisäkeruoat

    Hilja-mummin maksapiiras

  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Joulupasteija

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Herkkupalat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Joulun maksapasteija