Itse tehty hernekeitto
Julkaistu
Aina yhtä hyvää.
Kuudelle
- 6 dl keltaisia kuivattuja herneitä, liotettuina
- 1 1/3 l vettä
- 1 tl suolaa
- 1 keltasipuli
- noin 350 g riimisuolattua siankylkeä kuutioina
- 2 liemikuutiota
- 1 tl meiramia
- karkeaa sinappia tarjoiluun
Valmistusohje
1. Laita herneet kulhoon, lisää vettä niin että herneet peittyvät, lisää 1 tl suolaa per litra vettä. Anna herneiden liota 6-12 tuntia. Kaada vesi pois.
2. Laita lihakuutiot ja herneet suureen kattilaan. Lisää muut ainekset paitsi meirami ja keitä hiljalleen kunnes herneet ovat pehmenneet, 1-1 ½ tuntia. Lisää meirami loppua kohti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti