Itse tehdyt sipsit eli perunalastut uunissa
Julkaistu
Oletko jo kokeillut itse valmistettuja perunalastuja? Käytä kiinteää perunaa ja juustohöylää. Näin saat sopivan ohuet lastut. Hyödynnä erilaisia maustettuja öljyjä maustamisessa. Perunalastujen kylkeen valmistetaan sitruunadippikastike.
Ainekset
- 5-6 keskikokoista perunaa
- ½ dl sitruunaöljyä
- ½ tl suolaa
Sitruunadippikastike
- 200 g smetanaa
- 2 rkl sitruunaöljyä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Huuhtele ja kuivaa perunat.
- Ota juustohöylällä ohuita lastuja ja laita kulhoon.
- Sekoita joukkoon sitruunaöljy ja suolaa. Kääntele tasaiseksi.
- Levitä perunalastut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille siten, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekkäin toistensa kanssa.
- Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita.
- Valmista raikas dippikastike: Sekoita smetanan joukkoon sitruunaöljyä ja ripaus suolaa.
- Herkuttele!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka