Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itse tehdyt energiapatukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

6 isoa tai 12 pienempää patukkaa

  • 1/2 dl rypsi- tai avocadoöljyä
  • 1/2 dl appelsiini- tai omenatuoremehua
  • 1 dl siirappia tai hunajaa
  • 4 dl Myllyn Paras Pikakaura + Kuitu -hiutaleita
  • 1 dl papaija- ja mangosuikaleita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
  • 1 dl kuivattuja mustikoita, puolukoita tai karpaloita
  • 1 dl saksanpähkinä- tai mantelirouhetta

Valmistusohje

Kuumenna isohkossa kattilassa öljy, mehu ja siirappi (tai hunaja) kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.

Aseta leivinpaperi suorakaiteisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voitele öljyllä. Painele taikina matalaksi levyksi paperin päälle vuokaan tiiviisti.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia riippuen vuoan koosta eli reunojen paksuudesta. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi energiapatukoiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tee itse juuri sellaisia myslipatukoita kuin haluat. Käytä niihin kotimaisia kuitupitoisia, lisäaineettomia hiutaleita, esim. Pikakaura+kuitu -hiutaleita. Patukoihin sopivat mainiosti myös Tattarihiutaleet, Neljän viljan Hiutaleet tai Ruishiutaleet.

Lisää aiheesta:

Yrttinen kaurafocacciaOmena-kaurapaistosSuperfood-energiapatukatHuomenta Suomen EnergiapatukatOmena-rommiluumu-kirsikkapaistosKaura-toscapiirakka
MysliKananmunatonLaktoositonKasvisruokaMyllyn ParasVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Mysli
  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kotitekoinen mysli treenaajalle

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gluteeniton mysli

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mysli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirsikkamysli

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Superfood-energiapatukat