Itse leivotut hampurilaissämpylät

Itse tehdyt hampurilaissämpylät antavat ateriaan oman säväyksensä – ja voit itse päättää, minkä kokoisia sämpylöitä haluat. Koristele halutessasi myös seesaminsiemenillä.

24 kpl

  • 25 g hiivaa
  • 5 dl maitoa ja vettä sekoitettuna
  • ½ rkl suolaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 12-13 dl vehnäjauhoja
  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Lämmitä taikinaneste kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva kulhoon ja liuota se tilkkaan nestettä, lisää sitten loput.

2. Työstä mukaan suola, sokeri ja niin paljon vehnäjauhoja, että saat notkean taikinan joka ei tahmaa. Kohota liinan alla reilu puoli tuntia.

3. Työstä taikinaa leivinpöydällä, jaa se kahteen osaan ja pyörittele ne pitkoiksi, jotka leikkaa 12 palaan. Pyörittele pyöreitä sämpylöitä, kasta yläpuoli lautaselle, johon olet ripotellut unikonsiemeniä, ja laita sämpylät kohoamaan voidellulle pellille n. 50 minuutiksi.

4. Kun sämpylät ovat kohonneet n. 15 minuuttia laitat niiden päälle leivinpaperin, sen päälle pellin ja painat hieman. Näin sämpylät litistyvät hieman ja niistä tulee tasapyöreitä. Jatka kohottamista kunnes 50 minuuttia tulee täyteen.

5. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla kunnes ne ovat kauniin värisiä, n. 6-8 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.