Itämaiset frikadellit couscousin kera
Tämä maukkaat, itämaisesti maustetut pyörykät sopivat loistavasti couscousin kera. Jos haluat säästää aikaa, voit ostaa valmista tomaattikastiketta.
Neljälle
- 500 g lampaan- tai sianjauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl maitoa tai vettä
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 1 maustemitta kanelia
- 1 veitsenkärjellinen muskottia
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 kananmunaa
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- 1 l vettä
- 1 kana- tai vasikanliemikuutio
Couscous
- 2 ½ dl couscousia
- 9 dl vettä
- suolaa
Tomaattikastike
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 ruukku basilikaa
- halutessasi, 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
Koristeluun
- 4 tomaattia
- 20 mustaa oliivia
Valmistusohje
1. Sekoita korppujauhot ja maito tai vesi. Lisää kaikki mausteet ja raastettu sitruunankuori. Sekoita mukaan jauheliha, kananmunat ja persilja. Sekoita kunnolla, taikinan tulee olla aika löysää.
2. Kuumenna vesi ja liemikuutio. Muotoile lihataikinasta pyöryköitä kahden vedellä huuhdotun ruokalusikan avulla. Laita ne kiehuvaan liemeen ja keitä 8-10 minuuttia.
3. Keitä couscous suolatussa vedessä keskilämmöllä. Sekoittele välillä, varo ettei couscous pala pohjaan.
4. Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää hienonnettu valkosipuli. Suolaa ja pippuroi. Lisää oliiviöljy ja kuumenna kiehuvaksi. Voit myös ostaa valmiiksi maustettua tomaattimurskaa, ja kuumentaa sen oliiviöljytilkan kera.
5. Kaada ylimääräinen vesi pois couscousista, jos se on tarpeen. Sekoita couscous ja tomaattikastike ja asettele lautasille. Laita päälle frikadelleja, tomaattia ja oliiveja. Tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti