Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itämaiset frikadellit couscousin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä maukkaat, itämaisesti maustetut pyörykät sopivat loistavasti couscousin kera. Jos haluat säästää aikaa, voit ostaa valmista tomaattikastiketta.

Neljälle

  • 500 g lampaan- tai sianjauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl maitoa tai vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 maustemitta kanelia
  • 1 veitsenkärjellinen muskottia
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 l vettä
  • 1 kana- tai vasikanliemikuutio

Couscous

  • 2 ½ dl couscousia
  • 9 dl vettä
  • suolaa

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • halutessasi, 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä

Koristeluun

  • 4 tomaattia
  • 20 mustaa oliivia

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot ja maito tai vesi. Lisää kaikki mausteet ja raastettu sitruunankuori. Sekoita mukaan jauheliha, kananmunat ja persilja. Sekoita kunnolla, taikinan tulee olla aika löysää.

2. Kuumenna vesi ja liemikuutio. Muotoile lihataikinasta pyöryköitä kahden vedellä huuhdotun ruokalusikan avulla. Laita ne kiehuvaan liemeen ja keitä 8-10 minuuttia.

3. Keitä couscous suolatussa vedessä keskilämmöllä. Sekoittele välillä, varo ettei couscous pala pohjaan.

4. Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää hienonnettu valkosipuli. Suolaa ja pippuroi. Lisää oliiviöljy ja kuumenna kiehuvaksi. Voit myös ostaa valmiiksi maustettua tomaattimurskaa, ja kuumentaa sen oliiviöljytilkan kera.

5. Kaada ylimääräinen vesi pois couscousista, jos se on tarpeen. Sekoita couscous ja tomaattikastike ja asettele lautasille. Laita päälle frikadelleja, tomaattia ja oliiveja. Tarjoile kuumana.

Lisää aiheesta:

Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastikettaVegelasagneItalialaiset pikkulihapullat ja tomaattikastikettaJuustocurry herneiden keraBasilika-parmesaanifrikadelleja pastan keraJauhelihalla täytetty conchigiale
LihapullatGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti